ungt träd samt ett gammal alldeles för tätt som jag hade äran att få beskära ur i höstas

10 mars 17- Beskärningstid!

Alla trädgårdsträd kan behöva en beskärning då och då. Nya träd för att bygga upp ett snyggt träd, gamla kan behöva beskäras ur så det får ny livskraft och mogna stora äpplen. Behöver ni hjälp med era så ring, maila, smsa eller skicka meddelande via kontakt. 

spenatodling

🌱Sådde idag spenat i växthuset. Det är 2,3 grader utomhus. Har tyvärr inte kollat i växthuset men förhoppningsvis så håller det sig så här ett tag så vi kan få lite egen babyspenat snart. Det känns tråkigt att behöva köpa från spanien!! 

Ska inom kort försöka mig på min första varmbänk!! 

Januari 2017

Säsongen 2017 har redan börjat!

Trollhasseln blommar, jag har sått dill i växthuset:) Planerar för kommande projekt både här hemma och hos kunder vars jobb ska utföras i vår. 

Här hemma blir det odling av...ja det är på planeringsstadiet. Fröinventerade i helgen för att inte köpa på mig ännu fler fröer som jag redan har. Ska snart beställa grundstammar och ympris till nya äppelträd. Tyvärr har gnagare ätit upp förra årets tester så det är bara att tänka nytt. FÖrhoppningsvis kan vi också starta upp vår "stora" fruktodling denna säsong! 

Ser man ut genom fönstret är det riktigt deppigt, men ser man på ärtskottsodlingen under växtbelysningen inne så blir man lite gladare.

Ser annars fram emot förra årets nysatta julrosor och den stora mängden med vårlökar som sattes i höstas!

 

gräs eller mossmatta?

Måndag 2 maj 2016

 

O hur härligt majsol ler....sjöng många i lördags på valborgsmässoafton för att välkomna våren. Och det var verkligen tydligt i år. På kvällen blev det vindstilla och färgen på himlen visade att det skulle slå om i väder. När man vaknade söndag morgon så strålar solen från klarblå himmel! Bara på några dagar så kommer nu hela naturen skifta och bli allt grönare. Har man nu gått och väntat på detta så får man nu sätta fart för att hinna med i trädgården. Ta hand om ogräset redan nu så det inte växer fast och sprider sig. 

Det är också nu det gäller att lägga grunden för en fin gräsmatta. Att gödsla gräsmattan kan vara en bra idé för att ge den optimal möjlighet att bli just en Gräsmatta. Mossan har frodats i vinter och om du mossriver nu så kommer du sprida ut mossan och ge den möjlighet att växa på ännu större yta. Så GÖDSLA gräset istället.

Behöver du hjälp så ring!

måndag 21 mars 2016

Nu har ännu en vecka gått. En riktigt skön vårvecka. Sen sist har jag hunnit med att skolan om några tomater och gurka. Fönstren börjar fyllas på. Undrar vart jag ska göra av resten....

Har beskurit och försökt fixa till några gamla äppelträd. Känns bra! Gläds också åt mina illgula krokusar jag satte i höstas för att kompencera för att alla lila jag har i trädgården. 

Nu väntar stilla veckan och påskhelg. Undrar dock hur stilla jag kan hålla den....men gör mitt bästa

lördag 12 mars 2016

Vilken vårdag!!! Passade på att gräva upp grästorvor och annat som gärna vill börja växa i full kraft som tex maskrosor. Nu är det ju extra lätt att få upp hela (nja...nästan...) roten. Betydligt enklare att rensa ogräs nu än när det är lite för mycket annat på gång och orgäset har satt sig ordentligt. Kunde nästan riva upp gräs i stora torvor. Passade på att planera lite inför odlingen som ska ske i vår. Hade inte hundarna börjat tröttna på mig och ville gå in hade jag varit ute hela dagen.

11 mars 2016

Idag har jag varit och beskurit ett antal äppelträd. Bland annat 4 gamla spaljeträd som gömts bakom ett stort buskage och beslutat sig för att bara växa "bakåt" dvs där det fanns sol. Det var dock inte det håll som spaljen var.

Tomtplantering Dingle växthusodling

torsdag 10 mars 2016

utbildning

Årets fortbildning går i odlingens tecken. 

Nu har jag äntligen kommit igång med fortbildningen i trädgårdsodling. Förra veckan hade vi uppstartsvecka på Naturbruk i Dingle. Förutom den teoretiska delen planterade vi tomatplantorna i växthuset.

 

Torsdag 10 mars 2016

Nu börjar snart årets trädgårdssäsong. Idag har det varit vår här i Varbergs kommun. Snödropparna(Galanthus nivalis) och snöklockorna(Leucojum vernum) blommar för fullt. Är väldigt nyfiken på om alla lökar jag satte i höstas kommer upp. Några är på väg upp redan. 

Förra årets grönsaksodling var en katastrof pga av den kalla våta sommaren. Hoppas i stället på samma resultat som för två år sedan. Till och med Walle verkar riktigt nöjd!