En bandvävningskurs utan personliga möten 2020

Bandgrind Vävning i bandgrind

En kurs för Dig som vill lära Dig att väva med bandgrind.
6 pedagogiska tillfällen med teori och uppgifter att lösa. Varje uppgift tar ca 2 timmar att genomföra. Nya uppgifter och teori kommer skickas var 14 dag med start den tisdag den 4/2 2020 och sista gången 2020.

Du lär Dig grunder för hur vävningen går till, trix och knep som kan vara bra att känna till, t.ex. hur man får snygga kanter, hur man varpar och trär bandgrinden utan trassel. Vi går igenom hur man läser mönster och plockar mönster. Kursen innehåller olika tekniker som randiga band i varprips, plockade band av typ 1, ploclade band av typ 2 m.m.. Vi tittar på historiska band, material och olika redskap. Mönsterkonstruktion, färglära och beräkning av garnåtgång ingår.

Vi håller kontakten via en stängd FaceBookgrupp, mail och telefon. Deltagarna har möjlighet att diskutera med varandra samt att ställa frågor till mig. Kursmaterialet levereras som PDF-filer, vissa instruktioner kommer som en video. 

Du behöver ha tillgång till dator med program för att läsa PDF-filer samt ett FaceBook konto och möjlighet att ladda upp bilder i gruppen. Inga förkunskaper behövs. 
Du behöver bandgrind, garnsticka, garn och bandvävfäste, har du inga redskap finns det att köpa här.

Jag har stor vana av bandvävningskurser och att skriva instruktioner så detta känns som en ny och spännande utmaning. Jag har en hel del erfarenheter att dela med mig då jag har vävt band sedan 1964. Jag hoppas detta skall bli en givande kurs på ett lättsamt sätt.

Beställ kurs och redskap nedan, på övriga sidor i webshoppen hittar du fler redskap, material m.m. HÄR.
Du kommer få en faktura via mail på kursavgiften, den skall vara betald senast den 1/2. Paket med material skickas inom ett par dagar med separat mail-faktura. 

Bandgrind Nybörjare distans vt 2020

En grundurs i att väva band i bandgrind. 6 gånger.

Bandgrind Fortsättare Distans vt 2020

En kurs för dig som kan grunderna i att väva med bandgrind. 6 gånger

Bandgrind Fortsättare 2 Distans vt2020

En fortsättningskurs om vävning i bandgrind, 6 gånger

Bandgrind Medium

Bandgrind Medium för 63 trådar, vit

Garnsticka handgjord

Exklusiv garnsticka för bandvävning.

Bandvävfäste

Bandvävfäste för att fästa bandet i vid midjebältet.