En brickvävningskurs utan personliga möten 2020

Brickvävning Brickvävning

En kurs för Dig som vill lära Dig att väva med brickor eller som redan kan och vill lära mer.
10 pedagogiska tillfällen med teori och uppgifter att lösa. Varje uppgift tar ca 2 timmar att genomföra. Nya uppgifter och teori kommer skickas var 14 dag med start den tisdag den 4/2 2020 och sista gången 2020.

Du lär Dig grunder för hur vävningen går till, trix och knep som kan vara bra att känna till, t.ex. hur man får snygga kanter, hur man varpar och trär brickor utan trassel. Vi går igenom hur man läser mönster och märker brickor. Kursen innehåller olika tekniker som vävning med tomma hål, dubbelvävar, individuella vridningar och brochering. Vi tittar på historiska band, material och olika redskap. Mönsterkonstruktion, färglära och beräkning av garnåtgång ingår.

Det blir tre olika grupper, en för nybörjare, en fortsättare och en avancerad. Nybörjare får enkla uppgifter och grundläggande tekniker medan fortsättare får svårare uppgifter, i den avancerade gruppen har vi inga begränsningar för vad vi tar upp och hur mycket vi nördar ned oss i brickvävningens innersta väsen. Vi håller kontakten via en stängd FaceBookgrupp, mail och telefon. Deltagarna har möjlighet att diskutera med varandra samt att ställa frågor till mig. Kursmaterialet levereras som PDF-filer, vissa instruktioner kommer som en video. 

Du behöver ha tillgång till dator med program för att läsa PDF-filer samt ett FaceBook konto och möjlighet att ladda upp bilder i gruppen. För nybörjare behövs inte några förkunskaper men det är en fördel om du har vävt åtminstone ett enkelt band före kursen. För fortsättningskursen bör du kunna grunder i brickvävning, hur man varpar, trär och sätter upp enkla band. För den avancerade kursen förväntar jag mig att du har testat ett flertal olika tekniker, är bekant med att väva med individuella vridningar och dubbelvävar.
Du behöver brickor, garnsticka, garn och bandvävfäste, har du inget finns det att köpa här.

Jag har stor vana av brickvävningskurser och att skriva instruktioner så detta känns som en ny och spännande utmaning. Jag har en hel del erfarenheter att dela med mig då jag har vävt med brickor sedan 1964. Jag hoppas detta skall bli en givande kurs på ett lättsamt sätt.

Beställ kurs och materialpaket nedan, på övriga sidor i webshoppen hittar du mer redskap, material m.m. HÄR. Du kommer få en faktura via mail på kursavgiften, den skall vara betald senast den 1/2. Paket med material skickas inom ett par dagar med separat mail-faktura. 

Brickvävningskurs nybörjare Distans vt 2020

En kurs för dig som inte vävt så mycket med brickor. 10 gånger.

Brickvävningskurs fortsättare Distans vt 2020

En kurs för dig som kan grunderna och vill prova på fler tekniker. 10 gånger.

Brickvävningskurs avancerad Distans vt 2020

En kurs för dig som kan ganska mycket om brickvävning. 10 gånger.

Brickvävning, startpaket 1

Materialpaket för den som inte vävt så mycket.

Brickor i papp 8*8 cm (50 st)

Bunt om 50 vita pappbrickor 8*8 cm

Brickvävning, startpaket 2

Materialpaket för den som redan har en del redskap