Köpvillkor

Här nedan finner du information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument när du handlar i vår webbutik. 

Priser

Priserna i kassan är inklusive moms (fn 25 %). Du kan enkelt ändra så att priserna visas exklusive moms genom att byta visningsläge i rutan längst upp på sidan. Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, slutförsäljningar etc. Dessa meddelas vid beställning. 

Minderåriga

SNOFED får enligt lag inte expediera beställningar till personer under 18 år. Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa från oss. 

Betalning

Du kan för tillfället endast göra en säker kortbetalning via Payson eller faktura 10 dagar. 

Faktura 

10 dagar. Faktura-/expeditionsavgift 25kr.

Payson

Säker betalning via betalkort eller bank.

Sekretess

Vid en beställning uppger du personuppgifter såsom namn, adress, personnummer och telefonnummer. I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i verksamheten för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. 

SNOFED  lämnar inte ut personuppgifter till tredje part. Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. 

Frakt

Fri frakt på alla ordrar inom Sverige över 999kr. I övrigt 59kr/order. Öppet köp gäller inom 14 dagar (kunden står för returfrakten). Du kan även välja att hämta din beställning vid vårt kansli i Sollefteå.

Leverans

Leveranstid kan variera beroende på efterfrågan. Skulle en artikel tillfälligt vara slut, inväntas artikeln och varorna levereras tillsammans. Om ytterligare dröjsmål i undtantagsfall skulle inträffa, meddelar vi leveranstid via telefon eller mail.

Ej utlösta paket

För alla outlösta paket förbehåller vi oss rätten att debitera kunden kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad (från 300 kr).

Ångerrätt/reklamation

Om någon vara är felaktig eller skadad, kontakta oss omgående för instruktioner. Om det visar sig att du blivit felaktigt expedierad står vi för fraktkostnaden i samband med returer. Kom ihåg att alltid kontakta oss innan du returnerar en vara för att vara berättigad till fri returfrakt.

För övriga frågor kring din beställning

Kontakta SNOFED

Telefon: 0620-683590, E-post: snofed(@)snofed.se