Gården Gården som den såg ut på 1950-talet

Gården

Vi som driver Norrveda ponnystuteri är systrarna Helena Jansson och Therese Blomgren. Vi driver vår verksamhet på våra förfäders gård på ön Vätö, i vackra Roslagens skärgård. Gården har brukats av genereationer sedan urminnes tider, och flyttades till sin nuvarande plats vid tegskiftet på 1850-talet. Nu är det jord- och skogsbruk samt hästverksamhet på gården.

Vår egen hästerfarenhet började tidigt, och gedigen kunskap har alltid varit viktigt för oss. Under åren har vi utbildat oss inom många olika områden som har med hästar att göra, men känner oss ödmjuka inför ny kunskap. Alltid lär man sig något, även ur de mest jobbiga skade- och sjukdomshistorierna bland hästarna. Efter att från början varit ryttare inom dressyr och hoppning, är vi numera väldigt engagerade i sportkörningen och russens avelsarbete. Våra hästar är vår livsstil, som hela familjen är engagerad i på ett eller annat sätt.

Grabbar "Grabbarna"

Våra russ

Våra hästar går ute varje dag hela året, men under vintern står de i stallet på nätterna. Vi har både ridbana och stora marker att rida och köra på, och varierar underlag och miljö i vår träning av hästarna.

Alla våra ponnyer är av rasen gotlandsruss. Dessa små underbara hästar passar perfekt till både barn, sportkörning, avel och som naturvårdare, som ser till att landskapet hålls öppet.