Massageterapi

Som Medicinsk Massageterapeut arbetar jag med en rad tekniker och behandlingsformer utöver den klassiska massagen, vilket gör att jag i större utsträckning kan avhjälpa och förbygga problem och smärtor i rörelseappataten 


Klassisk Massage

Mina behandingar har grund i svensk klassisk massage, som utvecklades i Sverige på 1800-talet av Per Henrik Ling. 

Svensk klassisk massage är väl känd och respekterad över hela världen och är en rejäl, djupgående massage som både är avkopplande och får spända ömma muskler att slappna av. 

Terapeutisk massage

Med terapeutisk massage menas att man jobbar med behandlande massage. Då fokuserar man i första hand på ett specifikt problemområde som t.ex. smärta eller spänningar i nacke, axlar eller ländrygg.


Kroppsterapeutisk Behandling 

Vid en Kroppsterapeutisk behandling fokuseras behandlingen, likt den terapeutiska massagen, kring ett specifikt problem eller smärtområde. Ett antal olika tekniker används vid en sådan behandling för att på bästa sätt åstadkomma ett positivt resultat. 

Exempel på tekniker: 

- Klassisk Massage: djupgående massage som gör spända muskler mjuka och elastiska och ökar blodcirkulationen i musklerna 

- Muskulering: triggerpunktsbehandling med muskeltöjningar och longering (teknik för att 'dra ut' muskeln); riktad behandling av enskilda muskler 

- Revolving: djupgående massageteknik där man behandlar bindväven runt muskulaturen; används ofta för behandling av större områden 

- Strain and Counterstrain: återställer en spänd muskel/muskelspasm/dysfunktion med hjälp av total avslappning av muskeln 


Lymfmassage 

Lymfsystemet är kroppens 'avloppssystem' och en av de viktigaste delarna i vårt immunförsvar. 
Om lymfsystemet är trögt eller inte fungerar som det ska, kan vätska samlas i kroppen och man kan känna sig uppsvälld och ha svårt att gå ned i vikt. 
Lymfsystemet är ett eget system som löper parallellt med det venösa systemet. Till skillnad från blodomploppet har lymfsystemet ingen egen pump, utan är beroende av att vi rör på oss och att vi har en korrekt andning - att vi använder vår diafragma på rätt sätt!
Vid en lymfmassage får du mer information om hur systemet fungerar och hur du kan hjälpa dig själv med hjälp av s.k. egenvård.


Taktil Behandling 

Ett bra alternativ för personer med olika typer av stress-reaktioner och/eller smärtor i kroppen (typ fibromyalgi) är den mycket lätta och lugnande metoden Taktil behandling. 

Taktil massage är en svensk massagemetod som består av en lätt, mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Den taktila massagen ger smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndring av hormonet oxytocin - det s.k. 'må-bra-hormonet'. 


Kinesiotape 

Kinesiotape är en tejp-teknik som är ett mycket bra komplement till terapeutisk massage/behandling vid specifika problem och skador. Denna tejp är elastisk och används i terapeuiskt syfte, exempel är muskelsmärtor, olika typer av skador samt lymftejpning.

   

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  

Hästmassage

Hästar är, trots att de är stora och tunga, smidiga djur som används inom flera olika typer av sporter. Hästen kan benämnas som världens största atlet! 

Vi utsätter våra hästar för yttre påverkan som t.ex en ryttare ovanpå eller vagn bakom. Ofta beror därför problem hos hästen på spänningar och smärtor i muskulaturen.

När hästen bär ryttare påverkas hästens tyngdpunkt. Om ryttaren sitter snett måste hästen kompensera för det. Är det en tillfällig förskjutning av tyngdpunkten påverkar det hästen momentant och den återgår sedan till sin tidigare balans. Är ryttaren däremot sned blir denna förskjutning av tyngdpunkten konstant och hästen måste hela tiden kompensera för det, vilket leder till att hästen får spänningar i muskulaturen och över tid också blir sned.

En idrottsman kan inte fungera optimalt utan regelbunden massage och stretching. Detsamma gäller för våra hästar.

Hjälp din häst till välbefinnande genom att erbjuda den regelbunden massage!

Hästmassage bokas via telefon/sms eller e-post:

tel. 0708-891717

nic@nicmuskelbehandling.se

Lymfsystemet Lymfsystemet
Dude gillar massage!