Hälsa

Torrblodsanalys

Torrblodsanalys, eller BDA - Dry Blood Analysis, är ett sätt att avläsa näringsbalanser och kroppsfunktioner genom att analysera torkat blod. Detta görs med ett litet blodprov (stick i fingret), där små bloddroppar får torka på ett objektglas för att sedan analyseras i mikroskop.

Varför torrblodsanalys? Om man känner sig oförklarligt trött, kanske har gjort det under en längre period. Tycker du inte att du mår riktigt bra men inget hjälper. Magen är i olag. Stressad och sover dåligt. Kraftlöshet.
Detta är exempel på tillstånd då en hälsoanalys med torrblod kan vara på sin plats.

Andning

'Du mår som du andas' (citat Anders Lönedal). 
Många av oss har idag antagit ett felaktigt andningsbeteende. Detta kommer till stor del från vår stressade tillvaro. 

Stress är inget annat än vår överlevdnadsinstinkt som var nödvändig för att klara oss då vi levde som jägare/samlare. När vi var hotade till livet av grottlejon eller andra predatorer, gällde det att fly eller slåss för sitt liv. Då ställde kroppen om till överlevnad, kroppsfunktioner vi inte behövde för att överleva under en kort stund sattes på vänt och all kraft samlades till det vi behövde för att överleva. Exempel på detta är ämnesomsättning, matsmälting och fortplantning. Andningen förändrades och blodet styrdes om från t.ex. magen och fingrarna till de stora muskelgruperna. Musklerna spändes för att vara redo för flykt eller strid.
Detta tillstånd varade i ca 3 minuter och sedan behövdes två dagars återhämtning.

Idag är vi sällan hotade till livet på detta sätt, men stressen drabbar oss på samma sätt. Skillnaden är dock att stressen ofta varar betydligt längre och återhämtningen är knapp.

Detta gör att vi bl.a. lägger oss till med ett felaktigt andningsbeteende. Ett djupt andetag skall gå ända ner i magen och bröstkorgen skall vidgas. Vad händer när du tar ett djupt andetag? Ofta lyfter vi i stället bröstet och magen åker in... Detta beteende kan tränas bort och det kan du få hjälp med!

Näringstillskott

NIC Muskelbehandling är återförsäljare av Egenvårdspoolens näringstillskott. Det är svensktillverkade näringstillskott av hög kvalitet. Vitaminer, mineraler, aminosyror och örtkomplex. 

Egenvårdspoolens produkter säljs enbart genom terapeuter.

Kostråd

I förekommande fall pratar vi om kost och du kan få råd och tips.

    

    

Näringstillskott från Egenvårdspoolen Näringstillskott från Egenvårdspoolen