Välkommen till NIC Muskelbehandling!

   
  

Massageterapi - Yoga - Hälsoanalyser
Hästmassage

  

  

Massage och kroppsterapeutiska behandlingar

Hos mig på NIC Muskelbehandling kan du få hjälp med olika typer av besvär i muskler och leder. Jag behandlar onda kontorsnackar, smärtande ländryggar, musarm/tennisarmbåge, träningsrelaterade problem, stressymptom, snedheter i kroppen m.m. 
Jag erbjuder även lymfmassage som används vid problematik med svullnad i kroppen/ödem.

Massage- / kroppsterapeutisk behandling är effektivt både i förebyggande syfte och för att åtgärda besvär med muskler och leder. 
   

Hälsoanalys

NIC Muskelbehandling erbjuder nu även Hälsoanalyser genom Torrblodsanalys. Vid en hälsoanalys tittar vi även bl.a. på anding och eventuell belastning av stress.
  

NIC Yoga

'Yoga för vanliga människor i små grupper'

Klasser i traditionell Hatha Yoga hålls i Omtankens lokaler på Prästgårdsängen 21.

Hästmassage

Även hästar kan, som varande världens största atlet, få problem med muskler och leder. Många av de problem som uppstår hos våra sporthästar beror på just på smärtor och stelhet i muskulaturen. De kan med fördel och gott resultat behandlas med olika massagetekniker.

  

Fakta NIC Muskelbehandling

Grundare och ägare av NIC Muskelbehandling är Ninnie Ingela Cornéer, diplomerad Medicinsk Massageterapeut vid Axelsons Gymnastiska Institut och, av Branschrådet Svensk Massage, Certifierad Massör.

Ninnie är även diplomerad Hästmassör vid Axelsons Animal Massage school.

Utbildad i Torrblodsanalys hos Egenvårdspoolen AB.

Certifierad Hatha Yoga lärare, 200 timmars YTT hos Samyak Yoga, Mysore, Indien. (Samyakyoga.org)

Lite bakgrund om Ninnie Ingela Cornéer:

Det är så mycket man kan åstadkomma med olika massagetekniker hos en trött/sned/ond/sliten/skadad kropp, för att få den att må och fungera mycket bättre! Dessutom mår man bättre även mentalt. 
Det var efter att jag själv upplevt detta som jag bestämde mig för att byta yrke! 

För några år sen gjorde jag ett tvärt kast i livet och bytte karriär - jag är civilingenjör och har jobbat många år på Volvo Personvagnar. Mitt jobb var toppen, roligt, utvecklande och engagerande. Trots det fick jag inse faktum - jag hade tappat gnistan, kroppen sa ifrån. Det var dags att ta steget mot en helt ny utmaning! 

Som Medicinsk Massageterapeut är det lätt att se meningen i sitt arbete. Varje vecka hjälper jag människor mot ett liv med bättre livskvalitet. Smärtor minskar eller försvinner. Energin återvänder. Kroppen slappnar av. Man blir sedd och omhändertagen. Det går att komma igång med träningen igen.

Efterhand har jag kompletterat och breddat min kompetens inom hälsa. Dessutom har jag utbildat mig till hästmassör då hästar alltid varit en del av mitt liv.

Det sista tillskottet i min kompetensbas är att jag i februari 2020 utbildade mig till Hatha Yoga lärare hos Samyak Yoga, Mysore, Indien.

Ta hand om dig - det gör jag!