BILJETTERNA ÄR NU SLUTSÅLDA

Den 16 april kommer Orphei Drängar till Skara. I Kongressen, Skara Stadshotell kommer OD framföra deras omtalade vårkonsert. 

Detta kommer genomföras i samarbete med den gamla manskören Musikens vänner på Katedralskolan i Skara. Finansiär av ODs konsert i Skara är Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Orphei Drängar

Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och världen.

Ett av OD:s kännetecken är dess speciella ”sound”, den berömda OD-klangen – en mix av 80 noga utvalda röster, allt ifrån avgrundsdjupa basar till glimrande tenorer. Allt samlat i en åldersmässig spännvidd från färska och spänstiga till mogna och förädlade röster.

Varvat med turnéer i Sverige och världen ger OD regelbundna konserter i hemstaden Uppsala. Den yppersta konstmusiken för manskör presenteras vid Vårkonserten, och i den mytomspunna Capricen blandas lekfulla upptåg med oväntade musikaliska samarbeten.

Musikens Vänner

Musikens vänner är en manskör och skolförening på Katedralskolan i Skara. Kören skapades den 11 September 1886. Kören blev ett resultat av Skaras omfattande musikliv under 1600 och  1700-talet. Varje år välkomnar Musikens vänner våren genom att sjunga två gånger i veckan under Maj månad samt första och sista maj. Musikens vänner består av ungdomar i Skara som strävar efter att bevara traditioner och körsång.

Musikens vänner har i år planerat att återinföra en gammal tradition som kallas MV- promenaden. Datum och plats kommer!

26- 28 Maj, Bladhska galleriet i Skara håller MV i en utställning där manskörens historia presenteras tillsammans med flera äldre foton som tagits från 1880 till idag. Hoppas vi ses!

Tillagd i varukorgen