Välkommen till Mindywork

Vi inspirerar människor att se på företeelser ur andra perspektiv och våga ta steget utanför komfort zonen.

 

 

"Exploring new ideas isn't just about making better things and services. It's about changing people's behaviours and attitudes. Which may be the most critical step in innovation"

 - Tom Kelley, author of The ten faces of innovation

Foto Angelica Klang Foto Angelica Klang Foto Angelica Klang

Mindywork movement

 • Bygg en innovationskultur av snabbhet och misslyckanden

  Bygg en innovationskultur av snabbhet och misslyckanden

  Innovation sker inom företag där man vågar prova. De eventuella risker man tar i ett innovationsarbete är inte möjliga om företaget inte är villiga och/eller bekväma med att leva med risken för misslyckanden. Är du en del av en organisation som vågar prova, vågar lära och vågar misslyckas, eller lider den av ett behov av att hela tiden få sina antaganden bekräftade? 

  Medan du läser inlägget, tänk på hur fantastiskt det är att det här tankesättet är precis lika applicerbart på en enskild individs utveckling, som på en organisations - allt hänger ihop. 😊

  Läs mer…
  2016-08-26 12:01
 • Övervinn uppskjutande privat och på arbetsplatsen

  Uppskjutande eller att skjuta upp saker till senare är en både vanlig och naturlig företeelse, både i privatlivet och på våra arbetsplatser. Särskilt om det innebär att det du behöver göra är förenat med ett visst obehag, rädsla eller osäkerhet inför resultatet..

  Läs mer…
  2016-08-21 14:50
 • Pokémon - varför vi alla borde ha monster i fickan

  Häromdagen, i färd med att försöka förstå vad det är som gör att både barn och vuxna i hela vår runda värld, är fullt upptagna med att söka efter Pokémon , gjorde jag en upptäckt . Eller snarare , en observation eller en reflektion som fick mig att att tycka att vi alla bör ha monster i vår ficka . För det är precis vad det är: Pokémon är en förkortning för "pocket monster" och handlingen i originalet , det vill säga videospelet Pokemon ,utspelas i en värld där man kan hitta , fånga och utbilda monster för att så småningom bli en Pokémon master.

  Läs mer…
  2016-07-29 15:25
 • Vågar du gå utanför din komfort zon?

  Vågar du gå utanför din komfort zon?

  Nyss hemkommen från en månads reflektion, inspiration och välbefinnande i vårt älskade Pompno beach, för tankarna mig till vikten av att våga gå utanför sin komfort zon.

  Den lilla staden, strax utanför Fort Lauderdale, Miami, kommer för alltid att karakärisera modet att gå utanför det kända.

  Läs mer…
  2016-07-25 10:35
 • Innovation kräver sitt ledarskap

  Den snabba förändringsakten i samhället tyder på att vi är på väg in i ett skifte, där informationssamhället håller på att ersättas av innovationssamhället. 

  Helt klart är att en organisations eller ett företags innovationsförmåga idag är avgörande för dess konkurrenskraft, eller att vinna eller försvinna, helt enkelt.

  På många webbplatser och bloggar möts du av begreppet innovation, men vad innebär fenomenet egentligen?

  Läs mer…
  2016-05-09 20:11
 • "Det du gör i mörkret, sätter dig i ljuset"

  Det ligger oerhört mycket i dessa ord. Du som läst mina poster tidigare vet att jag har en stark övertygelse om att för att kunna leda andra, måste du kunna leda dig själv först.

  Läs mer…
  2016-05-04 09:58
 • Brattons ledarskap - “Vi skulle ha kunnat marschera till helvetet och tillbaka igen för den killen”.

  Att vara ledare är lärorikt, utvecklande och intressant. När du har förmånen att leda en grupp individer där alla förstår sitt bidrag till helheten och där alla känner till var och ens specifika resurser, är det ganska lätt att leda. Men så ser det ju som du vet inte alltid ut. En person som erfarit ett mycket utmanande ledarskap är Bill Bratton, före detta polischef i New York.

  Läs mer…
  2016-04-27 11:18
 • Självsäkerhet mixat med ödmjukhet = framgångsrecept för ledare

  Att känna sig självsäker är, ur ett ledarperspektiv, viktigt för vad du signalerar till dina medarbetare. Denna självsäkerhet är något som för ditt team ska upplevas som en trygghet, som en känsla av att du, som chef, är en klippa att luta sig mot, som någon de kan lita på och respektera. Det är därför viktigt att du kombinerar en självsäker framtoning med  en ödmjuk.

  Läs mer…
  2016-04-11 20:19
 • Är du slav under din attityd - eller är det du som leder?

  Är du slav under din attityd - eller är det du som leder?

  Din attityd är själva grunden för framgång i ditt liv och kommer att påverka dina upplevelser av både framgång och misslyckanden.

  Du är på så sätt “slav” under din attityd. Åtminstone så länge du inte förstår att det är DU SJÄLV som styr din attityd.

  Läs mer…
  2016-04-03 11:37
 • I ledarens verktygslåda

  Hur får du ditt team att gå åt samma håll som du? Att känna för visionen på samma sätt som du, eller att utveckla individuella medarbetare till ökad framgång?

  Svaret är; genom att bli en mycket skicklig kommunikatör.😊

  I “ledarens verktygslåda” hittar du redskap  för att bygga framgång.

  Läs mer…
  2016-03-29 19:35
 • Hur kan du förändra ett mindset som inte hjälper dig framåt?

  Många gånger har vi fastnat i tankebanor som vi har svårt att ta oss ur. Självhjälpsböcker och framgångsgurus försöker hjälpa oss på traven, men det känns ändå svårt. Vi har ju dragits med de här tankarna eller detta mindset så länge och de verkar sitta lika hårt som “Karlssons klister”.

  Ditt mindset smittar av sig på andra människor i din närhet, så se till att du har ett bra mindset som ger kraft och glädje.

  Läs mer…
  2016-03-23 20:28
 • Passion, insikter och fokus - så skapar du ett starkt mindset

  Tänker du någonsin på vad du säger till dig själv? Svaret på den frågan är förmodligen både ja och nej. Ja, för att du ibland är medveten om dina tankar och nej, för att både du och jag bara är medvetna om en väldigt liten del av våra tankar.

  Läs mer…
  2016-03-21 19:38
 • Har du blivit kidnappad av amygdala?

  Amygdala är en liten mandelformad del av din hjärna som är ansvarig för dina ibland irrationella reaktioner och uppträdanden. Den besitter makten att försätta dig i minst sagt pinsamma situationer, genom att få dig att reagera med  ett “fly eller fäkta-beteende” . 

  Vi hamnar alla i dessa lägen ibland, men skickliga ledare, som känner sig själva, kan identifiera känslostormarna i en aktuell situation och vidta åtgärder för att hjälpa både sig själva och sina medarbetare.

  Läs mer…
  2016-03-20 17:12
 • Självledarskap - har du koll på "ditt roder"?

  I många organisationer satsar man mycket på ledarskapet, vilket är något mycket positivt för både medarbetare och chefer. Jag har deltagit i många olika chefsutbildningar och föreläsningar om ledarskap och fått med mig mängder av kunskap och insikter. Ändå är det något jag tycker har saknats....

  Läs mer…
  2016-03-19 15:52
 • Att rekrytera passion

  När vi ska rekrytera nya medarbetare, letar vi många gånger efter någon som är “passionerad”. Någon vi tror kan bidra positivt med sin glöd och sin drivkraft till resten av teamet. Nu är det ju så att alla människor är passionerade  i olika sammanhang, alla brinner ju för något. Så passionen som sådan räcker inte för att driva din organisation framåt.  Att bara anställa människor som är karismatiska och passionerade, leder inte per automatik till att åstadkomma något stort.

  Läs mer…
  2016-03-19 15:21
 • Så skapar du effektiva team

  Vad kännetecknar ett team och hur kan du som ledare skapa förutsättningarna för att lyckas? 

  I takt med att samhällsutvecklingen går allt snabbare, när chefer och ledare har mindre tid över att leda, när sjuktalen ökar, är det nödvändigt att vi hittar sätt att arbeta som bidrar till ökad effektivitet och ökat välmående i organisationer. Allt mer forskning pekar på att arbetet i team blir allt viktigare för ett hållbart arbetsliv för både individer och organisationer. 

  Läs mer…
  2016-03-19 10:45
 • Ett kollektivt medhåll håller oss tillbaka

  Vad märkligt det är hur vi många gånger bara håller med och bekräftar det vi hör, när vi pratar med en god vän som säger att hen vill göra något, men inte kan på grund av olika orsaker. Eller som konstant upprepar saker där inget gott kommer ur? På vilket sätt tror vi att vi hjälper varandra att utvecklas, genom att bara hålla med? 

  Idag träffade jag en man som utmanade mig….

  Läs mer…
  2016-03-11 20:06
 • Kasta tillbaka ljuset på dig själv och se vem du möter

  Har du för vana att reflektera över tillvaron? Eller tillhör du en av många  människor som sällan eller snarare kanske aldrig tänker på varför du gör eller reagerar som du gör?

  Läs mer…
  2016-03-07 20:46
 • Självförverkligande är inte ett hot mot ett hållbart samhälle

  Under ett chefsevent jag deltog i för en tid sedan, diskuterades det allt hårdare klimat som märks från flera olika håll i samhället.  En känsla av maktlöshet börjar sprida sig inom skolan och andra offentliga verksamheter, där en allt tuffare ton ger sig till känna. Jag har funderat och reflekterat mycket över detta. Något jag är övertygad om att du också har gjort. Här kommer några av mina tankar

  Läs mer…
  2016-02-24 20:50
 • Livet pågår inte utanför

  Livet pågår inte utanför oss. Det pågår inifrån och ut. Vi uppfattar verkligheten på det sätt vi känner, tänker och säger till och om oss själva inombords. Att det är på det sättet betvivlar jag inte för en sekund. 

  Läs mer…
  2016-02-19 08:22
Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

 "Mindywork är en idé och en övertygelse om att varje enskild individ kan påverka sitt eget liv och det avtryck hen väljer att göra i mötet med sig själv och andra människor. På så sätt bidrar var och en av oss till skapandet av en bättre värld"

- Sophia W Renemar

 

Mission

Att bidra till en bättre värld, genom att medverka till förståelsen för att alla människor har ett inre ledarskap, med vilket de kan leda sig själva till ett bättre liv. Detta blir möjligt genom nya insikter, innovation och utveckling.

När förståelsen för detta sprids och får ringar på vattnet, kan vi arbeta tillsammans för att skapa en bättre värld.

Innovation och utveckling genom dynamik, passion och engagemang

Den snabba förändringstakten i samhället innebär att du som ledare konstant behöver arbeta med innovation  och utveckling. Det handlar inte längre OM ni ska innovera. Det handlar om HUR.

Som innovationskonsult och licensed practitioner för Innovation 360 Groups verktyg och metoder, hjälper jag er att framgångsrikt genomföra innovation genom att maximera förmågan att innovera.

Innovation 360 group har under årens lopp utvecklat den största databasen, samt en omfattande metod för att mäta ett företags/organisations innovationsstrategi.

Det nya ledarskapet handlar till stor del om att kunna leda i konstant förändring. Mindywork hjälper organisationer och företag att utveckla verksamheten genom strategier för innovation och utveckling.  

 

Läs mer om hur du får din organisation att växa och bli framgångsrikare här.

På vilket sätt arbetar din organisation med innovation? 

Läs mer om innovation och om att leda innovation här.

 

 

Framgång som börjar inifrån

Följ Mindywork

Tankar om ledarskap

Aktuellt