Faithful  9526

Faithful 9526

e. For Romance I - De Niro - Mondrian - Rex Magna xx

Svart
Född 2017
Mkh: 168 cm
Uppfödare: Jens Kvist, Danmark
Ägare: Brolöten AB

Faithful 9526 beskrivs så här av sin ägare och ryttare Emelie Brolin, Brolöten AB:

”Faithful gör verkligen skäl för sitt namn. Jag har känt mig trygg och förväntansfull med honom sedan dag ett. Han har ett underbart psyke, han är alltid snäll och gör det man ber honom om. Jag älskar hans ridbarhet och hans kvicka bakben. Målet är att jag ska utbilda honom hela vägen till Grand Prix.”

Och GP-ryttare Johanna Due Boje beskriver honom så här:

”Faithful har varit en favorit hos mig sedan Emelie köpte honom. Han är en snygg häst med mycket potential. Han har en fantastisk galopp med stark aktion i bakbenen och med den stammen blir han säkert ett starkt kort att nedärva bra ridbarhet!”

Den svarta skönheten visades första gången i Sverige som 3-åring där han fick genomgående höga poäng och fortsattes att utbildas som hingst av ägare Emelie. Som 3-åring fick han poängen:

Typ: 8,5
Huvud, hals bål: 8
Extremiteter: 8
Skritt: 9
Trav: 8,5
Galopp: 8

På bruksprovet på Strömsholm 2021 beskrevs han med bla följande omdöme:

”Maskulin, välutvecklad med naturlig resning. Litet utrycksfullt huvud, väl ansatt välvd hals med något bred nacke, liggande bogar, markerad manke och runt, välmusklat korts. Välbenad och väl inskenad. Avspänd, rörlig och vägvinnande skritt och vägvinnande framåtgripande trav.

Kastrerad 2022.