Född 2003, br. 169 cm. Godk. Brandenburg, Sachsen, Sachsen-Anhalt och Thüringen. Uppf. Landgestüt Sachsen-Anhalt, Prussendorf
Ägare Landgestüt Sachsen-Anhalt, Prussendorf.

Canterbury är en mycket säker förärvare av både typ, gångarter och hoppkapacitet. Från hans första årskullar i Tyskland har han tre godkända söner och många tävlingshästar. Han har lämnat avkommor som tävlat med mycket bra resultat i både hoppning, dressyr, fälttävlan och körning. Baserat på hans första avkommor i Tyskland så hade han 2010 ett avelsindex (blup) på hela 141 i hoppning och 133 i dressyr och hans avkommor är kända för sin höga ridbarhet, fantastiska temperament, sitt mod och hoppvilja.

För att nämna några av hans äldre framgångsrika avkommor så finns Cosma (-08) ue Ferman som var yngsta häst på fälttävlans-EM 2017 och en av få felfria i både terräng och hoppning, hon deltog också som 6-åring i unghäst-VM i hoppning i Zangersheide med bra resultat och har placeringar i 140-hoppning. Catchascatchcan (-07) ue Brandenburger har i USA tävlat med placeringar i 3-stjärnig fälttävlan och 145-hoppning, Goldstück (-07) ue Hand In Glove xx som i Tyskland tävlar tvåstjärnig fälttävlan och hade en avkomma högt placerad i Bundeschampionatet i fälttävlan, Clara DSP (-08) ue Heraldik xx och Classic Edition (-08) ue Ferman som tävlat enstjärnig fälttävlan internationellt mfl.

Sett till hoppningen så finns det flera avkommor med placeringar i svår hoppning från hans första årskull, bla Custo ue Acorado I som vann 135-hoppningen (Youngster Tour) vid de internationella tävlingarna i Neustadt-Dosse 2014 och under 2016 hade flera placeringar 145-klasser och Chiela 7 ue Kontakt som har flera segrar och placeringar i svår hoppning både i Tyskland och internationellt. I Ryssland tävlas stoet Cool Pleasure (-08 ue For Pleasure) GP-klasser tom 145 med sin juniorryttare med många segrar och placeringar, de har också tävlat internationellt med stor framgång.

Canterbury har fått fantastiska årskullar i Sverige och man ser att det är en mycket homogen grupp avkommor. De är långbenta, ädla, med mycket härligt uttryck och väldigt bra i fronten. De rör sig med elastiska gångarter och är väldigt trevliga vid hantering. Varje år har hans föl varit högst bedömda på flera visningsplatser och varje år har han varit far till flera championatsvinnare. 2017 var Canterburys äldsta avkommor dessutom mycket framgångsrika på tävlingsbanorna i Sverige. Av fem tävlande avkommor från hans första årskull så hade han tre avkommor med i Breedersfinalerna på Flyinge plus en från sin andra årskull till Falsterbo. Från årskullen född 2015 imponerade angloarabstoet Terrific Aqua ue Business AA (uppf Camilla och Therese Björklund) som vann sin klass på angloriks i Sverige, blev BIS och reste till franska Pompadour för franska mästerskapen och där vann alla kategorier och blev högst bedömd av alla deltagande hästar inkl hingstar.

2016 var Canterbury far till det högst bedömda hoppfölet i Sverige, Camille K ue Stalypso (uppf Marianne Kjellberg), hans son Canterville ue Quaterback (uppf Emma Dahlberg) fick dubbeldiplom på sitt 3-årstest och hans 3-åriga son Wingman (som kom tvåa i riksföl och fick hoppdiplom på 3-årstestet) ue Ludwigs Champion (uppf Camilla Ekman) var högt placerad i Breeders Trophy-finalen i hoppning på Flyinge.

För mer information om Canterburys avkommor, se lundgren-sporthorses.com


Canterbury är visad i Tyskland med följande poäng på sitt 70-dagarstest:

Temperament: 9
Typ: 9
Trav: 8,5
Galopp: 9
Skritt: 8
Hoppning: 9
Ridbarhet: 9

Död 2022.

 

För mer info om Canterbury besök: