MMT:s historia

Jag som grundade MMT heter Patrik, har jobbat i marinbranchen sedan 1999.

Började som bottenmålare på Jarleruds Marin och slutade där 2008 och hade då varit verkstadsansvarig i 5 år. Då hade företaget även bytt namn till Marindepån men det är en annan historia.

Startade då MMT men då stod MMT för Mark och Marin Teknik, jag sysslade mest med markarbeten i all dess form, mycket plattsättning, maskinkörning mm. Men kvällar och helger tog jag båtjobb mest för det var kul. En vårdag 2011 när jag var på Båtaccenten och handlade delar, frågade Tommy som ägde Båtaccenten om jag kunde hjälpa dom med ett litet jobb... Det jobbet ledde till ett till osv. Till slut var jag tvungen att avsätta varje måndag för dom. Sen vart det måndag-tisdag och något år senare jobbade jag åt dom mer eller mindre på heltid. Jag fick ett erbjudande att starta upp en larmfirma med 2 vänner 2016, hade fuskat en hel del i den branschen i några år, framför allt på vintrarna när det var ont om jobb på Båtaccenten och snön lös i sin frånvaro.

2017 sålde Tommy Båtaccenten till Byggplast (Seasea butikerna) och gav mig då ett erbjudande jag hade svårt att säga nej till. Få hyra verkstaden och driva verkstaden i egen regi, det var bara att tacka ja och sälja larmfirman. Jag bestämde mig för att gå in helhjärtat i firman den här gången och insåg att Mark & Marin Teknik inte skulle funka, jobbigt när man har www.mmt.nu adressen. Efter mycket funderade kom jag på att Marin & Motor Teknik skulle fungera bätte. I avtalet följde att jag skulle leveransserva alla motorer dom sålde. Fick tillträde till verkstaden i Mars 2018 och samma vecka dök det upp 115 Mercury motorer som skulle ut i butikerna. Det var bara börja serva. Som tur var fick jag hjälp av min goda vän och vapendragare Wille. Jobben började trilla in och helt plötsligt stod man där med mer jobb än man hann med. När det sedan kom 80 Selva motorer mitt under högsäsong behövde jag hjälp, då kom jag på att det var en kille som hade ringt flera gånger och tjatat om jobb. Så jag ringde, sen stod jag och Simon och servade motorer på nätterna, han hade ju sitt vanliga jobb på dagarna och jag var fullbokad... och när fler Selvor ramlade in behövde jag ännu mer hjälp då fick jag tag på Andreas och helt plötsligt var vi tre som stod och servade motorer på nätterna...

Under semestern det året insåg jag att jag hade ökat min omsättning 3x min uppskattade omsättning och det var dags att göra om bolaget till aktiebolag så MMT AB  föddes 25 oktober 2018 och Simon är anställd nummer 1 konstigt nog...

I mars 2019 fick vi ta över Båtaccentens reservdelsdisk och började sälja reservdelar och då behövde vi mer hjälp, så Tomas började gå inhyrd åt mig. Från början några timmar här och där men efter någon månad på heltid, Våren kom och vi 3 drunknade i jobb så vi råkade anställa Andreas. 
Så vad sysslar vi med, vi gör det mesta, har aldrig varit den som säger nej till jobb även om man undrar ibland. Vintertid försöker vi ta in lite större jobb eftersom det är kul och utmanande. Vi är Auktoriserade hos Mercury, Honda, Solé, Hyundai, Selva, Garmin, Raymarine och Navico.

Vi har drevservice, motorförvaring och numera båtförvaring och sommarplatser i och med att vi tog över varvet på Näsängen Muskö.