Känn Dig varmt välkommen!

Varmt välkommen till Mallbe´s massage & friskvård och Malin Wikström, cert. massageterapeut verksam i Naglarby, Gustafs, Dalarna sedan 2009. Behandlar på min privata praktiken i Naglarby och även ute på Ditt företag. 

Utbildad på Axelsons gymnastiskainstitut i Stockholm till friskvårdmassör och massgeterapeut och fortbildad inom:

 • Medicinsk laser
 • Rehab tape
 • Koppning
 • Lymfmassage
 • Strain and counterstrein, viloläges behandling
 • Hot stone massage
 • Regndropps teknik

 

Jag hjälper även ett fotbollslag med förebyggande behandling, skador, stretch- och träningsråd, är instruktör på MÅ Bättre i Säter och har en egen idrottslig bakgrund inom lagsporter, löpning, skidåkning, triathlon och golf...så känn Dig nu ..

Varmt Välkommen till Mallbés massage & friskvård i Naglarby, Gustafs ...för skadehjälp, förebyggandebehandling, lymfbesvär eller en stund av stilla lugn ro och välbehag.

 

Bild 1 Bild 1 Bild 1 Bild 1 Bild 1 Naglarbyvägen 69

Behandlingsformer

 

 • Klassisk massage

Är grunden i många massagebehandlingar, där så väl lätt beröring som djupare behandling kan ingå. Muskelspänningar behandlas och genom beröringen frisätts kroppens eget "må bra hormon"- oxytocin, vilket har positiv effekt på stressrelaterade sjukdomar och tillstånd och ökar vårt allmänna välbefinnande.

 

 • Massageterapeutisk behandling/Idrottsskadebehandling

En sådan behandling är individuellt anpassad och kan innebära olika tekniker, eller en kombination av flera, beroende på just Dina behov. Dessa kan då, förutom klassisk massage, ingå:

-Medicinsk laser,  stimulerar cellfunktioner, minskar smärta, reducerar inflamationer,  svullnader och ödem samt främjar läkning

-Koppning, särar på hårt sittande bindväv och förbättrar cirkulationen

-Rehab tapning, stabiliserar runt leder, förbättrar cirkulationen även efter behandlingen, reducerar svullnad och aktiverar lymfsystemet, påskyndar snabbare läkning vid idrottsskada eller arbetsskada, och befrämjar således läkning

-Strain and counterstrain, eller vilolägesbehandling där smärta i rörelseapparaten reduceras genom att lägga leden i ett vilande läge.

Behandlingen kan antingen förebygga besvär eller behandla direkta problem som nackspärr och huvudvärk, ryggskott, musarm/tennisarmbågar, stukningar eller axelproblem 

 • Lymfmassage

Lymfmassage är en mild terapi och används för att förbättra cirkulationen i huden och öka dess elasticitet. Lymfmassage har också till syfte att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan.  

Lymfsystemet kallas ofta ”Det bortglömda systemet”.
Ett trögt lymfsystem kan ge upphov till en rad problem som ödem, fibromyalgi, restless legs, celluliter, sömnsvårigheter, återkommande förkylningar, huvudvärk, migrän, domningar, stelhet, värk och mycket annat.

 • Hotstone massage

Hotstone-massage är en behandling där jag använder varma lavastenar och aromaoljor. Hot stone massage ger en känsla av totalt välbefinnande. Efter en hotstonebehandling kommer du att känna dig djupt avslappnad.

 • Regndroppsmassage

Regndroppstekniken är en ljuvlig, väldoftande behandling på fötter och rygg med ekologiska, eteriska oljor som stödjer rygghälsan och immunförsvaret och är känslomässigt upplyftande. Regndroppsoljorna stryks ut på först fötternas refelxpunkter och sedan på ryggen, Fot - och ryggmassage ingår också. Het blöt handduk på ryggen avslutar behandlingen för djupgående effekt, som är mycket avslappnande.  

Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doftsinnet, kan behandlingen också vara välgörande för att avhjälpa stress och oro.

Regndroppsteknik/massage är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som kan hjälpa till att rensa kroppen, stärka immunförsvaret, nervsystemet och ryggraden.