Massage

Att ta en massage då man har ont i musklerna, kan vara avgörande för att fortsätta fungera i vardagen.
Det finns flera olika former av massage. De varianter som jag gått utbildning i är klassisk massage, energi massage, intuitiv massage, triggerpunkter, terapeutisk stretch, hot stone. 

Massage upplevs och önskas mycket olika hos olika personer. Några önskar djupare massage, "det ska göra ont-skönt", medan andra hellre vill ha mjuk skön massage. Oavsett vilket Du föredrar mår kroppen och våra muskler bra av massage och beröring. Vi startar en reningsprocess i kroppen och vid massagen hjälper musklerna till att driva ut slaggprodukter som lagras i kroppen. Det är därför viktigt att dricka extra mycket vatten efter en behandling.

Anledning för att ta en massage? Ja, det finns många. Självklart är det första de flesta tänker på, att musklerna är spända eller överansträngda. Det kan även vara skönt med massage om Du varit stressad en tid, massagen kan hjälpa Dig att komma ner i varv samt få Dig att fundera över vad som är viktigt just nu.

Även om jag masserar med tanken att ge en behandling, behöver inte det betyda att jag masserar djupt och att det ska göra ont. Du bestämmer själv vad Du behöver för massage, det är Ditt ansvar att ge mig den feedback som gör att Du får ut det mesta möjliga av behandlingen. Vill Du ha hjälp med en specifik muskel eller om Du hellre vill ha avslappnande massage, ordnar jag det. Säg bara till!

Har Du funderingar så är Du välkommen att ringa mig, eller varför inte boka en tid och prova min massage!

Klassisk massage: Kanske den mest vanliga massagen här i Sverige, även kallad klassisk svensk massage. Här jobbar jag först med att värma upp muskeln för att sedan kunna gå lite djupare in i musklerna. Musklerna tänjs och blodcirkulationen ökar. Detta kan ge minskad huvudvärk och släpper ofta på spänningar. Jag känner efter om det finns spänningar och jobbar hårdare med dessa delar. Jag behandlar hela kroppen, rygg, axlar, nacke, armar, händer, säte, lår, vader, fötter, bröstkorg, hals och ansikte. 

Energi massage: Detta är en Japansk form av massage, där jag behandlar meridianerna i kroppen. Meridianer är energibanor som löper utmed hela kroppen.Energimassage är en form av akupressur massage, där man med snabba tryck stimulerar ett antal akupressur punkter längs kroppens meridianer. Rygg, axlar, nacke, armar, händer, höfter, ben och huvud bearbetas - med kläder på och utan olja. Massagen är en enkel, effektiv och praktisk och kan tillämpas var du än befinner dig, även utomhus vid bra väder.

Triggerpunkts massage: En trigger punkt är ett parti av spända muskelfibrer. En aktiv triggers kan ge strålande smärta ut till andra delar av kroppen. Punkterna överensstämmer ofta med akupunkturpunkter. Behandlingen kan antingen ges i samband med Din massage på bänk eller sittande på en sk Energi-massagestol med kläderna på.

Hot stone: Det här är precis vad det låter som; heta stenar. Med hjälp av värmen från stenarna mjukas musklerna upp, sedan ligger vissa stenar kvar på kroppen medan jag använder andra stenar i massagen.

Reiki:

 Reiki är energimedicin och har sitt ursprung i Japan. Den är en djupt avslappnande metod för stresshantering och självkännedom. Här kan Du genom beröring bli medveten om hur total avslappning känns och passivt få lösa upp spänningar i kroppen.

Behandlingen sker liggande på en massagebänk, påklädd, nerbäddad med filt och kudde. Behandlaren håller sina händer stilla på olika positioner på kroppen, både fram- och baksidan. Även viss massage kan förekomma, Body Harmony.

Du får en påfyllning av energi och kan på så sätt stärka kroppens förmåga att läka sig själv. Beröring frigör även vårt "må bra hormon" oxytocin, som bla höjer vår smärttröskel och ger långvarig antistresseffekt.

Exempel på effekter av Reiki

* avslappning

* minskad stress

* emotionellt lugnande

* smärtlindring

* balansering och förstärkning av Din energi

* hjälp att frisläppa känslor

* ökad medvetenhet

* ökad kreativitet