Stresshantering

Mycket omkring Dig?

Något borde ändras, vad?

Känner Dig stressad?

Trötta och spända muskler?

Värk eller oro i kroppen?

Behöver du en stunds massage?

Kanske kan detta vara något för Dig!

Vad är stress?

Alla människor upplever stress olika, vi har olika stressnivå. Att vara stressad behöver inte betyda att man har så mycket att göra på jobbet att man skulle kunna arbeta dygnet runt. Det har oftare att göra med att man önskar att man kunde vara på fler ställen samtidigt.
Förutom att Du ska sköta ditt arbete, har Du även ett hem som ska skötas, en partner du vill umgås med, laga mat och äta tillsammans med. Du kanske har barn som behöver hjälp med läxor, skjuts till och från fritidsaktiviteter, föräldrar och vänner som vill träffa dig ibland. Även om alla dessa aktiviteter är roliga, kan de lätt ses som måsten. Skapar man för många "måsten" blir man till slut mycket stressad.

Vad kan Vi då göra för att förhindra att bli stressade? Först och främst är sömnen viktig, se alltid till att få ordentligt med sömn. Sedan är det viktigt att inte säga ja till sådant som man egentligen inte vill eller har tid till. Att lära sig säga nej!
Det är viktigt med egentid. Om det sedan handlar om att jag går till gymmet och tränar, sitter i soffan med en bra bok eller mediterar, det har mindre betydelse.

Om man tittar på stress på cellnivå, kan detta innebära olika former av blockeringar. Man skulle kunna säga att celler blir stressade av olika händelser tex skador, om någon behandlar en illa osv. Cellen reagerar genom att strypa flödet av energi, området kan bli spänt och efter en tid kan man ha fått mer eller mindre värk. Genom att praktisera avslappningsövningar kan man öka genomströmningen av energi i kroppen. Exempel på övningar är meditation, yoga, Qigong, Tai-chi.

ALOE VERA
Jag är oberoende distributör av Forever Living Producs
Sedan flera år använder jag produkterna dagligen för mitt välbefinnande.

Läs mer på:

www.linjal.myforever.se

Jag erbjuder:

Massage: Under 2010 utbildade jag mig till Massageterapeut, med flera olika massagetekniker bla, klassisk massage, energimassage, triggerpunkter, hot stone, terapeutisk stretching, rörelseträning.

Zonterapi: Jag har utbildning i zonterapi för fot- och öronzoner.Hela kroppen finns avspeglad på fötterna och i öronen. Förläng din behandling med "ett-frö-i-örat".

Coaching:  Vid en första kontakt bokar vi tre coaching-tillfällen, efter det kan man boka styckvis. Samtalet varar ca en timme och det kan ske både via träff eller att Du ringer upp mig på en förutbestämd tid.

Reiki: En helkroppsbehandling med reiki tar ca en timme med lite prat innan och lite efteråt. Jag behandlar samtliga chakra-punkter och/eller om det är något speciellt Du önskar ha behandling för. Jag kan även skicka reiki per distans om Du skulle föredra det. 

Den Inre resan: Jag arbetar både med den emotionella och den fysiska resan. Du bör räkna med att de kan ta upp till tre timmar. Jag gör endast en av resorna vid ett och samma tillfälle. Du kommer att vara i ett tillstånd av mycket djup meditation. Jag leder Dig med min röst att besöka olika känslor och var dessa känslor sitter i Din kropp. 

Qi-andning: En metod där man lär sig att andas långt ner i magen. Man utför olika rörelser mycket sakta samtidigt om man andas i takt med rörelsen. Detta får kroppen att bli fylld med syre samt att det är mycket rogivande. Jag lär ut tekniken antingen vid enskilda tillfällen eller som studiecirkel i grupp.