Som småföretagare är man beroende av nätverk och vi är med i många som vi är otroligt glada för.
Nätverken ger oss både inspiration, goda kollegor, kunskapsutbyte och gemensam marknadsföring.
Regional Matkultur Skåne
Vårt äldsta nätverk som fyller 30 år 2025 och där vi funnits med sedan starten. Den skånska matkulturen har formats av Skånes geografiska förutsättningar.
Närheten till hav på tre sidor, det milda klimatet, en fördelaktig jordmån samt de korta avstånden mellan inland och kustland har skapat förutsättningar för förstklassiga råvaror från sädes- och grönsaksfälten, fruktodlingarna, djurhållningen och kustfisket.
Varje år produceras broschyren Din vägvisare till den skånska maten. Den tryckta foldern finns hos företagsmedlemmarna samt på Skånes turistbyråer. E-versionen av broschyren hittar du här
Är ett årligt arrangemang som går av stapeln under Krisithimmelfärdshelgen. Startades som ett initiativ för att få igång säsongen tidigare på Österlen och fungerar nu som en riktig kickstart för många restaurangeer, producenter och gårdsbutiker. Självklart finns vi med här.
Ett annat nätverk med många år på nacken. Här samlas ett femtiotal av de bästa besöksmålen på Österlen inom vitt skilda områden. Mycket konst, kultur och sevärdheter där vi är stolta att få vara med.
Är precis vad det heter. Fyra veckor på hösten då vi har skördat årets all honung och alla våra kollegor också erbjuder allt som vuxit fram och producerats under året. En riktig fest av smaker, färg och form.
Året på Österlen knyts ihop av eventet Österlen lyser som arrangerats ett tjugotal år. Här hänger vi såklart också på. Många företag öppnar upp lite extra och hela Österlen lyses upp av eldar, maschaller och värmande upplevelser hos många företag, byaföreningar och enskilda hushåll.
Den ekonomiska föreningen Bondens egen markand arrangerar torgmarknad på Drottningtorget i Malmö vår och höst samt påsk och julmarknad. Väldigt trevligt med många producenter från närområdet. Vi är med så ofta vi kan och när våra lager tillåter.
Representerar den svenska biodlarnäringen och här sitter Lina med i styrelsen. Föreningen arbetar för medlemmarnas möjligheter att driva bärkraftiga företag inom biodling och driver aktuella frågor inom biodlarnäringen. Man arbetar för att upprätta samarbeten inom politiken, med myndigheter samt med organisationer. De frågor och områden som varit aktuella under senare tid berör honungsfusk, biregister, pollinering, utbildning, export, information och bihälsa.