Foto: Byggfabriken

Om honungen

 

Vi är stolta över vår honung som hanteras helt utan uppvärmning. Så gör vi för att kunna erbjuda dig den allra bästa honung där många nyttiga enzymer, mineraler och antioxidanter finns kvar.

Honungen skördas flera gånger under sommaren. De olika sorterna får sin specifika smak beroende på vilka blommor bina har samlat nektar ifrån.

Genom analys vet vi vilka växter som givit varje sort sin smak.

Vi behöver inte tillsätta några smakämnen.

 

linas och binas honung samlas in av cirka 24 miljoner bin ifrån 300 bikupor som sköts av tre biodlare.

Lina Norrsell KRAV-biodlare utanför Degeberga i Skåne som insett att för många bisamhällen inte fungerar så väl ihop med många barn, husbygge och odlingar så hon måste trappa ner lite. I alla fall ett tag tills barnen blivit så stora så de hellre umgås med kompisar än med sin mamma.

Albert Eckerbom KRAV-biodlare ifrån Aneby i Småland som förutom biodling även har en violinateljé. Han gillar inte det kladdiga arbetet med honungen utan sköter bina och kör sedan honungen till Lina som gärna tar hand om den på kvällstid när barnen har somnat.

Johan Falk KRAV-biodlare i Haväng utanför Brösarp i Skåne. Vi är glada att kunna erbjuda fler kunder ljunghonung tack vare bidraget ifrån Johans bin som flyger på Havängs ljunghedar.