Lille Tøyen - Frisk Asker 2: 4-5 (2-1)

Tempen var til å ta og føle på, da vi endelig skulle revansjere det forsmedelige tapet i serieåpningen. Etter en relativt bra treningssommer var det et "fit" Lille Tøyen lag som entret banen på Caltex.

Muligens vi har blitt usikre på egne ferdigheter, men presshøyde er et tilbakevendende spørsmål. Skal vi høyt, lavt, eller bare vente og variere. Det blir litt halvveis hele kampen, der vi glipper i avgjørende øyeblikk, noe som resultattavla etter endt kamp nok en gang bekrefter.

1 omgang

Vi går ut i hundre og presser dem bakover. De gjør en rekke feil og vi føler kjapt at vi har kampen under kontroll. Bare sporadisk er de på visitt innenfor vår banehalvdel og de få ganger de prøver å etablere spill blir de effektivt stoppet av en god Erling.

Som så mange ganger gjennom denne sesongen så stanger vi på den siste tredjedelen. Enten lar vi ikke kula gå i de riktige situasjonen, avslutter med å dunke til uten tanke på plassering, eller at vi rett og slett ikke tar løpene som er mulig å sentre på. Det går som det går, vi blir overmodige, får brudd i mot og de fosser fremover på et av sine første ordentlige angrep. 0-1 til Frisk Asker føles blodig urettferdig, men ofte det vi trenger for å få maskineriet igang.

Ikke mange minuttene etter ligger ballen imot. Et fint oppbygget angrep der vi lar ballen gjøre jobben og Børge serverer på sølvfat til Jarle som har en enkel jobb med å plassere ballen sikkert i mål.

Vi fortsetter å male på, og med større nøyaktig foran mål kunne vi ha punktert kampen allerede i løpet av førsteomgangen. Vi har 2 stangskudd, en rekke nesten sjanser og mange brudd vi burde hatt uttelling på. Det er fullt fortjent at vi går til pause med en 2-1 ledelse, men i fotball er dette som kjent en farlig ledelse.

Høydepunkt:

• kommer nok engang tilbake etter å ha vært under i målprotokollen
  • Jon Are har ikke antydning til innbytterpuls
  • tverrlegger skudd av Jarle på corner
  • Danijel sine brudd og fart mot mål

2 omgang

Vi blir enige om å fortsette der vi slapp og vi går hardt ut, men som i første omgang får vi et mål baklengs før vi klarer å omsette alle bruddene vi har. Danijel scorer 2 kjappe mål og vi leder 4-2 med 15 minutter igjen å spille. Derfra og ut er et sorgens kapittel og vi taper andre ball, vi henger ikke sammen i pressledd, vi spiller på oss brudd, og vi tillater overganger gang på gang. Selv om ett par av målene deres er av den enkle sorten klarer vi aldri å omstille og taper til slutt 4-5. Noen ganger er fotballen blodig urettferdig, men når motstander laget klarer å omsette sjansene sine, samtidig som vi ikke helt lykkes med å punktere så går det som en del kamper denne sesongen.

Sjelden jeg (les:vi) blir ordentlig forbanna etter tap, men akkurat disse tapte poengene svir. Det går til og med så langt at det oppstår munnhuggeri mellom trenerteamet noe som resulterer at vi blir sittende igjen en time etter kamp for å skvære opp.

25.08.2017 20:27