Lilla gröna kaninen öppnade på Djursholms torg i september 2008. Vi som startade Lilla gröna kaninen heter Emma och Mattias och vi hade då fått tre barn på tre år. Vi tyckte det var så mysigt på Djursholms torg med småbarn. Det kändes inte rätt att släpa in småbarn i stora gallerior och vi stod inte heller för de produkter som de större leksakskedjorna erbjöd.

Det fanns redan då några caféer, restauranger och klädbutiker på Djursholms torg, MEN det fanns ett stort tomrum. En butik som riktade sig till barnfamiljer som ville kunna köpa leksaker och barnkläder som är genomtänkta, av bra kvalitet och med fin design. Vi tycker helst att produkterna ska vara ekologiska och av bra kvalitet, så att de håller för många barn att leka med. Vi fick fler barn och fler butiker och sakta men säkert utvecklades butiken på Djursholms torg till att vara det den är idag.

Vi har sedan starten utvecklat vårt koncept genom att vara lyhörda inför vad kunderna efterfrågar, men ändå hålla fast vid våra grundvärderingar. Därför hittar du inte allt som barnen vill ha i vår butik, inga disneyfigurer och inga stora plastleksaker. Gränsen är förstås inte knivskarp, men vi vill bidra till att barn får ett bättre sortiment att välja mellan och att inköpen kan göras lokalt. Det ska vara trevligt att åka och handla en kalaspresent och det ska kännas tryggt att släppa iväg sina lite större barn för att köpa en leksak på egen hand. Lilla gröna kaninen hoppas att kunna fortsätta vara ett självklart val för alla Danderydsbor när det gäller barnkläder och leksaker!