Alegria Grande

Alegria Grande er det grove sokkegarnet fra Manos del Uruguay! Garnet kommer i en nydelig blandning av superwash-behandlet merinoull og slitesterkt polyamid. Dette resulterer i et fantastisk mykt garn med god passform og som er deilig og behagelig. Garnet er håndfarget og kommer i mange vakre fargesammensetninger. Alegria Grande passer like bra til sokker som til plagg og sjal.

Om Manos del Uruguay

Manos ble startet i 1968, med det formål å hjelpe kvinner fra Uruguays landsbygd å få en inntekt. Når Manos fremstiller sine produkter tar de utgangspunkt i varene de har for hånden; ullen, og de kunnskaper som finnes i deres arv, De spinner, farger, strikker og vever produkter som senere selges over hele verden. Manos er et kooperativ; håndverkerne eier alt og de er helt selvstyrte. I dag drives Manos av 400 håndverkere, men under høysesongen sysselsetter de så mange som 1200 håndverkere.

Du kan se opprinnelsesstedet på hvert hespe Manos tilvirker, og dessuten finner du håndverkerens signatur på etiketten. Derfor vet du akkurat hvem og hvilke som har nytte av garnet du kjøper. Manos er medlem av World Fair Trade Organization (WFTO). Deres forretningsmetoder preges derfor av åpenhet, rettferdighet og respekt, både i hvordan de styrer og hvem de samarbeider med.

Om du ønsker å vite mer om Manos del Uruguay kan du lese her