Välkommen hem till Esters!

Ett av Värmlands anrikaste caféer som startades på 30-talet av Ester Sundgren. Länge drevs både cafê och lanthandel i huset och Ester bodde på övervåningen. Idag är Esters fortsatt ett café med en härlig blandning av franska, amerikanska och svenska bakverk som bakas från grunden samt smörgåsar och lunch och finns med i White Guide Cafe. 

I Esters gamla våning är det i dag inredningsbutik och i gårdshuset finns det en loppis samt en trädgårdsbutik. Under sommaren öppnar vi vår glaceria som erbjuder stora maffiga glassar och freakshakes som kan avnjutas under Esters gamla äppelträd. Från påsk och fram till slutet av augusti är vår växtförsäljning öppen med sommarblommor och perenner.  Vi har under de 10 år vi drivit Esters haft målsättningen att våra gäster skall erbjudas en upplevelse med det lilla extra, både då det gäller smaker och miljöer och fortsätter med glädje och energi att utveckla vårt café, ditt smultronställe i Långserud! Lotta & Lars Gunnar m personal

Öppettider: fre-sön kl12-16 t o m 26/8. SEMESTERSTÄNGT I SEPTEMBER

Aktuellt

Sommarrea

Sommarrean i full gång hemma hos Esters! -50% på utvalda varor, -20% på alla krukor, kläder ( ej scarfs), väskor & trädgårdsdekorationer.  Gäller ej loppisvaror.

Växtavdelningen

-50% på ALLA kvarvarande växter

Lunch

Vi serverar lunch mellan kl 12-15 alla dagar vi har öppet. Reservation för slutförsäljning, Boka gärna bord för att vara säker på plats

Sommarmeny: Varmrökt lax med färskpotatis, romsås, picklad blomkål och sallad.150 kr per person

Caesarsallad med svensk kycklingfile & bacon. 139 kr per person

Vegetariskt och veganskt alternativ finns, bara fråga i kassan.

Bryggkaffe & långserudsvatten ingår.

Barnmeny, barn upp t o m 12 år:

3 pannkakor med sylt och grädde. 65 kr

Halv portion av sommarmenyn

 

 

Utökad temeny!

Äntligen alla teälskare, satsar vi lite extra på er! Nu serverar vi teer från det anrika franska tehuset Dammann Frères! Ni kommer att kunna välja mellan att få en kanna te eller en kopp och kunna välja mellan klassiska smaker och spännane fruktblandningar. Naturligtvis kommer man även fortsättningsvis att kunna njuta av vår egen blandning samt storfavoriten chokladchili!!

Nu erbjuder vi kaffe från Slöinge Kafferosteri!

Espresso, Latte & Cappuccino görs på deras Espresso NO 4.0.

Sommarafternoon Tea kommer att serveras 17-19/8 & 24-26/8. Beställning senast 1 dag innan, senast fredag för helgen. I oktober kommer vi börja servera vårt traditionella Afternoon Tea igen.

Sommar- Afternoon Tea

Meny; 1 croissant med varmröktlaxröra, 1 engelsk scones med jordgubbssylt och vispgrädde, 2 minibakelser. Earl Grey Tea/kaffe.  Pris: 200 kr per person.Vi serverar Afternoon Tea mellan kl 12-14.30, Bokningen är bindande och  avbokningar som kommer in senare än kl 10 bokningsdagen debiteras med 150 kr per person.

 

 

Esters Glaceria

STÄNGT FÖR SÄSONGEN

EXTRAÖPPET DEN 25/8 KL12-16

 

Kalendarium

ÖPPETTIDER 17/8 -26/8 FRE-SÖND KL12-16

SEMESTERSTÄNGT I SEPTEMBER

Hitta hem till Esters

Vill du bli kontaktad/boka bord?

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.