Öppettider för cafeet & glacerian :

13/8-30/8 torsdag- söndag kl 12-16

Observera att sista beställning av glass är kl 15.30 

Väntetider för glass kan vara ca 60 min  då det är mest besökare.

Den 27/9 tackar vi för oss och stänger Esters efter 13 härliga år. Vi kommer lägga ut fastigheten och verksamheten till försäljning den 1/9 och intresserade kan maila oss på lotta@esterscafe.se för ytterligare information, boka visning mm.

 

Vad vi gör hemma hos Esters för att minska risken för smittspridning av Coronaviruset

NYTT PÅ ESTERS FÖR ATT DITT BESÖK SKALL VARA SÅ SÄKERT SOM MÖJLIGT:
1. När du kommertill Esters, ta en ta en rund, spritad nummerbricka som finns utanför och sätt dig vid ett bord och när din bricka blinkar och piper är det din tur att gå till kassan.BARA ETT SÄLLSKAP I TAGET I KASSAN MAO. INGA KÖER. Du beställer och får med dig ditt fika som du kan välja att äta inne vid något av våra bord eller på vår uteservering. Om du beställt lunch serverar vi det vid ditt bord.
2. Om du köper något i butiken gäller samma, om kö i kassan får du en rund bricka som piper det är,din tur att gå i kassan.,bara fortsätta att titta lite i butiken eller sätta sig vid ett ledigt bord inne eller ute.
3. Glacerian har ett eget kösystem, lika som det som används i cafeet, utanför glacerian.
4.Vi fortsätter ha handsprit som ni kunder kan använda direkt innanför dörren i första fikarummet och på toaletten.
5.Vi spritar kortapparaten efter alla köp.
6. Alla kunder som köper te får en egen kanna samt socker och bestick,,servett individuellt i kassan. Vi har 2 kaffestationer,  en inomhus och en i trädgården där det står handsprit bredvid så man kan sprita sina händr innan/efter man tagit kaffe.
7. Vi har tagit bort en del bord och stolar inne för,att göra det luftigare samt ökat antalet bord ute.
Naturligtvis får ingen jobba som inte är frisk och vår personal tvättar/spritar sina hander mellan varje kund i kassan.

Esters sommarlunch, serveras  kl 12-14:

Caesarsallad med svensk kycklingfile,svenskt bacon, romansallad,körsbärstomater, caeardressing. parmesan och brödkrutonger, 139 kr

Pulled Porkburgare gjord på svensk fläskkarre med hickorybarbequesås, coleslaw, picklad lök och lövtunna lantchips,.vattenmelon, 139 kr

Barnmeny: Plättar med sylt och vispgrädde, 60 kr

Afternoon Tea de luxe

Fr o m 10/9 serverr vi Afternoon Tea igen Denna gånggen med lite etra allt eftersom det blir våra sista, Det går att beställa AFternoon Tea alla dagar vi har öppet.

Meny;

1 glas Alkoholfritt mousserande 

Croissant med varmrökt laxröra, avocadocreme med handskalade räkor i mördegsskal, sandwich med brie och hjortronsylt

Scones med jordgubbssylt och vispgrädde, madeleine m rubychoklad,, violmacron, limepaj m svartvinbörsmaröng,vit persikomousse med halloncouli, päronkolapaj

Valfritt te från vår stora temeny eller kaffe.

Pris;350 kr per person, endast förbokning. SITTNING kl 12,00.-14,00, & kl 14.15-16,00

Avbokningar senare än 1 dygn inan boknngen debiteras med 50% per avbokad person. Det går att beställa Afternoon Tea alla dagar vi har öppet

Boka Afternoon Tea

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Fika

Massor av härliga bakverk och matiga smörgåsar alla dagar vi har öppet. Ingen bordsbokning, bara att komma och sätta sig inne eller ute i vår uteservering.

Växtförsäljning

Fortfarande gott om härliga perenner och buskar i växtavdelningen. 50% på alla ettåriga växter och krukväxter

Esters Glaceria

 Esters Glacerias stora  STORA SOMMARMENY MED MASSOR AV NYHETER finner du i fliken ovan. Det är en meny som förändras dag för dag beroende på när muggar tar slut och vi får in nya leveranser så titta gärna samma dag som du kommer på besök för att finna din favorit!   OBSERVERA ATT SISTA BESTÄLLNING AV GLASS ÄR KL 15.30 EFTERSOM ESTERS STÄNGER KL 16.

Glacerian stänger för säsongen den 30/8

Inredning

Sommarrean börjar nu  med 25%  rabatt på allt, utom ljus och fröer, dvs alla inredningssaker, smycken, kläder, scarfs, krukor mm och även på alla saker i loppisen. Fr o m 3/9  plockar vi fram alla jul-  jul och påsksaker och har total utförsäljning fram tills dess vi stänger för gott 27/9. Massor av härliga fynd att göra!

Loppis

SOMMARREA I LOPPISEN! 25% RABATT PÅ ALLT. Loppisen ör öppen samma dagar och tider som cafeet! 

Se vad som händer hemma hos Esters, följ oss på sociala medier!