Välkommen hem till Esters!

Ett av Värmlands anrikaste caféer som startades på 30-talet av Ester Sundgren. Länge drevs både cafê och lanthandel i huset och Ester bodde på övervåningen. Idag är Esters fortsatt ett café med en härlig blandning av franska, amerikanska och svenska bakverk som bakas från grunden samt smörgåsar och lunch och finns med i White Guide Cafe. 

I Esters gamla våning är det i dag inredningsbutik och i gårdshuset finns det en loppis samt en trädgårdsbutik. Under sommaren öppnar vi vår glaceria som erbjuder stora maffiga glassar och freakshakes som kan avnjutas under Esters gamla äppelträd. Från påsk och fram till slutet av augusti är vår växtförsäljning öppen med sommarblommor och perenner.  Vi har under de 10 år vi drivit Esters haft målsättningen att våra gäster skall erbjudas en upplevelse med det lilla extra, både då det gäller smaker och miljöer och fortsätter med glädje och energi att utveckla vårt café, ditt smultronställe i Långserud! Lotta & Lars Gunnar m personal

Öppet Tors-sön kl 12-16

Aktuellt

Midsommar

Midsommar-

afton stängt!

Midsommardagen öppet kl 12-16 och PREMIÄR FÖR SOMMARENS NYA GLASSMENY!!

 

 

Växtavdelningen

Nya blommor kommer in nästan varje vecka! Både sommarblommor ochperener!

Lunch

Vi serverar lunch mellan kl 12-15 tors-sön. Reservation för slutförsäljning, Boka gärna bord för att vara säker på plats.

Utökad temeny!

Äntligen alla teälskare, satsar vi lite extra på er! Nu serverar vi teer från det anrika franska tehuset Dammann Frères! Ni kommer att kunna välja mellan att få en kanna te eller en kopp och kunna välja mellan klassiska smaker och spännane fruktblandningar. Naturligtvis kommer man även fortsättningsvis att kunna njuta av vår egen blandning samt storfavoriten chokladchili!!

Afternoon Tea

Unna dig ett extra lyxigt Afternoon Tea hemma hos Esters serverat på våningsfat och med teer  från det anrika franska tehuset Damman Frères.

Vi inleder med att bjuda på ett glas med mousserande, alkoholfritt, gjort på svenska vita vinbär och Du får sedan välja vilket te du vill ha, eller naturligtvis kaffe om du föredrar det! Du får tre olika sorters minisandwich: Bagel med färskostcreme och kallrökt lax, croissant med brie och hjortronsylt samt surdegsbröd med lufttorkad skinka, parmesan och soltorkad tomat. En varm blåbärsscones med vår hemgjorda lemoncurd och vispgrödde samt som kronan på verket, tre minibakelser / och en  pralin. Pris: 300 kr per person.

Vi serverar Afternoon Tea varje dag mellan kl 12-14.30, och Du behöver förboka minst en dag i förväg, eller fredagar om du vill komma på helgen.  Om Ni är ett större sällskap, minst 10 personer, går det även att komma andra dagar än de vi har öppet,  eller kvällstid. Bokningen är bindande och  avbokningar som kommer in senare än kl 10 bokningsdagen debiteras med 150 kr per person.

 

Kalendarium

Glacerian är nu öppen samma tider som cafeet.

Midsommarafton STÄNGT

SOMMARÖPPETIDER V29-32 ONSD-LÖRD KL 12-17

Hitta hem till Esters

Vill du bli kontaktad/boka bord?

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.