Höst hemma hos Ester - lite lyxigare & lite mysigare

Semesterstängt i september. öppnar igen 6/10.

i oktober och november i år kommer vi att bjuda på lite extra hemma hos Esters!Vi kommer att ha öppet på fredagar &lördagar, kl 11-16 och ha kvällsöppet kl.16-21 den 25/10, 8/11 & 29/11. PÅ FREDAGAR SERVERAS ENDAST FIKA EJ LUNCH. Specialmenyer då vi har kvällsöppet finner du nedan. Varmt välkomna på ett besök i höst önskar Lotta & Lars Gunnar m personal

Lunch

Nytt för i höst är att vi ENDAST serverar lunch på lördagar och då en  lite lyxigare trerättersmeny inkl. kaffe för 275 kr. Bordsservering av lunchen  i salongen mellan kl 11-14. LUNCHEN MÅSTE FÖRBOKAS SENAST FREDAG KL12, begränsat antal platser.  Meny för oktober :

Skaldjurssallad med räkor & kräftstjärtar

Västerbottengratinerad svensk fläskfilé m potatisgratäng, rosmarinsås, grönsaker

Desserttallrik: nutellapannacotta m karamelliserade salta jordnötter &

äppelmandelkaka m vaniljgrädde

                      

Afternoon Tea

Esters Afternoon Tea serveras på lördagar från kl 13-14.30 i salongen. pris 300 kr per person.. Endast förbokning, senast fred.  kl.12. Avbokningar senare än kl 9 på lörd. debiteras med 150 kr /pers 

Meny:                                                                                                                                                                                                                                                                               1 glas mousserande  (alkoholfritt)

1 minicroissant med varmrökt laxröra, 1 sandwich med rostbiff, picklad lök & aioli, 1sandwich med brie & hjortronsylt

1 scones med jordgubbsylt & vispgrädde

3 minibakelser

1 kanna med valfritt te från franska tehuset Dammann Frères 

eller 1 kanna med valfritt kaffe från Slöinge Kafferosteri

Butik

Når vi öppnar kommer det att vara påfylt med höstnyheter OCH JULSAKER. Eftersom vi har öppet så få dagar i höst kommer vi att ha julpremiär i butiken när vi öppnar efter semestern den 6/10. Vi kommer att ha en rabattstege på våra julsaker: 10% rabatt i oktober, 25% rabatt de tre första lördagarna i november och 40% rabatt sista lördagen. Hur länge vågar du vänta?!

Vill du bli kontaktad/boka bord?

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Hemma hos Esters

Fika

Nytt för i höst är att vi möblerat om i vita rummet för att få plats med fler fikagäster när uteserveringen är stängd. Mysiga småbord där man kan avnjuta olika hembakade  tårtor och bakelser och lite matigare smörgåsar. Vi förbokar inte bord för fika.

Varma drycker

Många nyheter då det gäller varma drycker i höst!

Kaffe:                                                                                                                                                                                                                                                                           Vi kommer att servera vårt bryggkaffe, som görs på kaffe från Löfbergs,  i porslins/nysilverkanna i höst för att garantera att det känns fräscht

Nytt för i höst är öven att man kan beställa en pressokanna med olika kaffesorter från Slöinge kafferosteri, finns 0,4 l eller 1l. Vi serverar som vanligt även espresso, latte och cappuccino på Slöinges Espresso 4.1 kaffe.

Te:

VI fortsätter servera  teer från bl a det anrika franska tehuset Dammann Frères!Nytt för i höst är några  kryddigare sorter samt chaite. Serveras i stor kopp, eller kanna som rymmer 2 kopppar.

Varm choklad:

Ny chokladmeny som har premiär den 6/10 med  olika sorter & MEGAVARMCHOKLAD i roliga muggar som man får ta med sig hem!

 

Kvällsöppet

Vi har kvällsöppet följande datum i höst, endast förbokning:

25/10  & 8/11, Afternoon Tea special,  kl 16-21

 Meny: 1 glas mousserande (alkoholfritt), 1 croissant m varmröktlaxröra, 1 scones m sylt & grädde, 2 minibakelser, te/kaffe. 225 kr per person

29/11 Jultallrik kl 18-21

Se meny under fliken "jul". Pris 255 kr per person inkl kaffe.

 

Hitta hem till Esters

Se vad som händer hemma hos Esters, följ oss på sociala medier!

Esters cafe, Ed, Hagalund, 661 96 Långserud

Tel. 0533 502 45