Fiber/ip-telefoni/gsm (2g)

Har du kopplat in fiber, ip-telefoni eller har en extern gsm-sändare med 2G på ditt larm, då fungerar troligtvis inte din larmöverföring längre. De flesta larmsystemen behöver en analog telefonförbindelse, och kan inte ringa på de nya digitala lösningarna som fiber och ip-telefoni. Ni som har GSM-sändare med 2G, har redan eller kommer att få stora problem med att få larmet att kommunicera med larmcentralen nu när 5G-nätet håller på att byggas ut och 2G-nätet monteras ned.

Vad kan man göra?

Edge Ds2320 är lösningen om du har larmet kopplat till en larmcentral. En extern sändare Edge Ds2320 med tjänst från Addsecure installeras på befintlig larmanläggning. Här krypteras ditt larm och sänds över GPRS/4G eller SMS. Som en extra säkerhet så gör sändaren en kontroll (pollning) mot larmcentralen så att du vet att de har kontakt med varandra. Detta intervall på pollning kan väljas mellan 72, 25 timmar, 30 minuter och var 3:e minut. Allt beroende på kostnad.

Kostnad: för sändaren Edge Ds2320 är 2716:- (3395:-*) plus moms. Det tillkommer en kostnad för installationen från oss.

Abonnemang för tjänsten till Addsecure: från 49:- (61:-*) per månad plus moms med 72 timmars pollning. Addsecure tar ut en startavgift på 300:- (375:-*) plus moms. Obs! Detta ersätter inte din larmcentral. Kan monteras på alla larmsystem förutom Ds7090 eller andra centraler som ringer upp med s.k. robofonformat. Då finns det en lösning med en sändare som heter Airborne Dc istället. Klicka här.

*Priserna inom parentes är inklusive moms.

Bild på Edge Ds2320 (utan kapsling, monteras i larmskåp).