GPRS är lösningen om du har larmet kopplat till en larmcentral och inte vill ha kvar ditt fasta abonnemang. En extern sändare (Airborne DC) med tjänst från Addsecure installeras på befintlig larmanläggning. Här krypteras ditt larm och sänds över GPRS/3G eller SMS. Som en extra säkerhet så gör sändaren en kontroll (pollning) mot larmcentralen så att du vet att de har kontakt med varandra. Detta intervall på pollning kan väljas mellan 25 timmar, 30 minuter och var 3:e minut. Allt beroende på kostnad.

Kostnad: för sändaren Airborne DC 2390:- (2988:-) plus moms. Det tillkommer en kostnad för installationen från oss.

Abonnemang för tjänsten till Addsecure: från 89:- (112:-) per månad plus moms med 25 timmars pollning. Addsecure tar ut en startavgift på 300:- (375:-) plus moms. En billigare och säkrare larmlösning för er som har fast telefonlinje kvar från t.ex. Telia. Obs! Detta ersätter inte din larmcentral. Kan monteras på alla larmsystem. Priserna inom parentes är inklusive moms.

Har du larmet kopplat så att det ringer till privata telefonnummer så kan vi montera en gsm-modul till ditt larm. Denna kräver ett simkort som kan vara ett tvillingkort till en befintlig mobiltelefon, ett kontantkort eller ett vanligt gsm-abonnemang som kan ringa vanliga talsamtal. Ring eller maila oss för prisuppgift på hårdvara och installation. Gsm-modul går ej att montera på XE650, XE1000 & Ds7090.

GSM-lösningen rekommenderas inte om du har ditt larm kopplat till larmcentral, utan där är det GPRS som gäller enligt ovan.