Fiber/ip-telefoni

Har du kopplat in fiber eller ip-telefoni, då fungerar troligtvis inte din larmöverföring längre. De flesta larmsystemen behöver en analog telefonförbindelse, och kan inte ringa på de nya digitala lösningarna som fiber och ip-telefoni. Det finns undantag där man har en analog utgång på routern från fiberleverantören. Denna fungerar dock inte t.ex. vid ett strömavbrott.

Vad kan man göra?

GPRS är lösningen om du har larmet kopplat till en larmcentral. En extern sändare (Airborne DC) med tjänst från Addsecure installeras på befintlig larmanläggning. Här krypteras ditt larm och sänds över GPRS/4G eller SMS. Som en extra säkerhet så gör sändaren en kontroll (pollning) mot larmcentralen så att du vet att de har kontakt med varandra. Detta intervall på pollning kan väljas mellan 25 timmar, 30 minuter och var 3:e minut. Allt beroende på kostnad.

Kostnad: för sändaren Airborne DC 3300:- (4125:-*) plus moms. Det tillkommer en kostnad för installationen från oss.

Abonnemang för tjänsten till Addsecure: från 89:- (112:-*) per månad plus moms med 25 timmars pollning. Addsecure tar ut en startavgift på 300:- (375:-*) plus moms. Obs! Detta ersätter inte din larmcentral. Kan monteras på alla larmsystem. *Priserna inom parentes är inklusive moms.

Bild på Airborne DC (utan kapsling, monteras i larmskåp).