Bakgrund

Har du någon gång läst en bok där idrottare berättar om deras framgångsrika karriär, hur de blev bäst i världen eller liknande? Vi har läst och hört talats om många sådana böcker, frågan är om det verkligen visar hela sanningen?

Vi är fyra idrottsintresserade tjejer som driver Keep Going UF och vi har bestämt oss för att ta reda på hur det faktiskt ser ut i idrottsvärlden.

Vår uppfattning är att det som lyfts mest i idrottsvärlden är framgångar och idrottare som lyckas. Detta gör att framförallt många ungdomar antar att alla elitidrottare har en spikrak väg till toppen. Drabbas en yngre idrottare av en motgång av något slag är det tyvärr många som slutar då det är lätt att tänka att det i och med motgången innebär att man aldrig kommer nå den absoluta eliten.

Sanningen är att i princip alla framgångsrika idrottare har drabbats av minst en motgång under deras karriär, det kan vara en skada, en händelse i privatlivet eller kanske något psykiskt. Oavsett vilken typ av motgång det är påverkar det på något sätt, mer eller mindre, en idrottares karriär. Det stärker en del medan andra påverkas negativt av det men hur mycket eller lite det än påverkar tycker vi att det är viktigt att lyfta.

Av den anledningen har vi valt att skriva en bok där olika idrottsprofiler får berätta om någon motgång i deras karriär, det kan vara något som har hänt eller något som pågår just nu. Tanken är att inspirera och få ungdomar att fortsätta med sin idrott längre.

VISION

Vår vision är att få ungdomar att fortsätta med sin idrott längre genom att visa att även idrottsproffs har haft en eller flera motgångar under deras karriär.

AFFÄRSIDÈ

"En inspirationsbok där idrottsprofiler berättar om tuffa perioder i deras karriärer med syfte att få fler ungdomar att idrotta längre."

KeepGoing UF logotyp