Historia

Den 30 september 2019 öppnade Framtidens Tjejcenter, det har varit en fantastiskt rolig tid med många utmaningar och framgångar. Iden till ett tjejcenter har grott länge och 2019 blev  den verklighet. Under många års arbete som jour/familjehem och senare arbete på HVB hem har jag saknat tillgång på  meningsfull sysselsättning för de ungdomar som av olika anledningar inte går i skola eller har möjlighet till annan  sysselsättning under en jobbig tid i deras liv.  Att i samarbete med social kontor, HVB och familjehem skapa  förutsättningar för unga tjejers väg tillbaka är mitt drömjobb. Att  få vara i en lugn lantlig miljö tillsammans med djur och ute i naturen,  att arbeta med kroppen och knoppen, hitta nya intressen, att hitta självkänslan och inre trygghet är målet för arbetet på Framtidens Tjejcenter.

Recenssioner

Ett varmt tack till Olands Utvecklingscenter för den fina recenssionen.

"Vi på Olands Utvecklingscenter har möjligheten att ha en av våra tjejer hos Karin och Elise på Framtidens tjejcenter som ett komplement till vår övriga behandling. Det har varit otroligt givande för vår tjej att kunna komma ut i en annan miljö och ha sysselsättning som kan anpassas utifrån hennes behov och intressen. Det har utvecklat både självförtroendet och det går att se framsteg i utvecklingen även för någon som haft det svårt och som framför allt haft svårt att ta emot behandling i form av samtal. 
Vi kan verkligen rekommendera Framtidens tjejcenter som både har god hand med vår tjej och är otroligt flexibla och lätta att få till samarbetet med. De finns också  i en lugn och trivsam miljö där förutsättningarna till att komma till ro och jobba med det som är tänkt ges bra förutsättningar."
Tove Sundgren
0706910159
Föreståndare
Olands Utvecklingscenter