Verkkokaupan toimitusehdot 4.4.2016 alkaen

YLEISTÄ VERKKOKAUPASTA

Verkkokaupan tuotteita myy Olo Group Oy 2038451-5. Myymme tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomeen ja EU-alueelle. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

LAHJAKORTIN OSTO JA TOIMITUSTAPA

Ostaja ostaa lahjakortin myyjän lahjakorttikaupasta. Myyjä lähettää ostetut lahjakortit ostajan tilauslomakkeessa ilmoittamaan osoitteeseen (ostaja tai lahjakortin saaja), kun ostotapahtuma ja ostajan maksusuoritus on rekisteröitynyt järjestelmään.

Lahjakorttien hintaan lisätään toimitustapakohtainen toimitusmaksu.

Ostaessaan lahjakortin asiakas hyväksyy ostohetkellä voimassaolevat yleiset toimitusehdot ja palvelukohtaiset erityisehdot.

 

MAKSUTAVAT

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, LähiTapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, S-Pankki, Ålandsbanken sekä maksukortit. Maksaminen tapahtuu Paypal Oyj:n sivuston kautta. Maksutapana on myös tilisiirto ennakkomaksuna.

 

MAKSUPALVELUNTARJOAJA
Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paypal yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paypal näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paypalilla on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

VERKKOPANKIT

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paypal yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

-------------

TOIMITUSAIKA

Postitamme tuotteita jokaisena arkipäivänä. Pankkiyhteyksistä riippuen siihen kuluu 1-3 arkipäivää laskun maksamisesta. EU-alueelle toimitamme tilauksen lentorahtina.

 

TOIMITUSEHDOT

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Voit katsoa toimituskulut valittuasi ostoskorin maksu- ja toimitustavan. Toimitamme tilaukset pakettina ja maksikirjeenä, vain pakettia voi seurata lähetystunnuksella. Mikäli toimitus halutaan "särkyvää" -pakettina, lisätään toimituskuluihin erilliskäsiteltävän paketin maksu postin voimassaolevien hintojen mukaan. Lisätietoja Postin pakettivaihtoehdoista maksuista ja kuljetustavoista saat osoitteesta postin verkkosivuilta.

Olo Group ei vastaa mahdollisista lakoista johtuvista viivästyksistä postituksissa

VAIHTO JA PALAUTUSEHDOT

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita.

Liitä palautuksen mukaan seuraavat tiedot:

  • asiakasnumerosi, nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi
  • pankkitilinumerosi

Palautusosoite:

Olo Group Oy
Rikhardinkatu 1 B 14
00130 HELSINKI

Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden osalta

Mikäli tuote on kadonnut kuljetuksen aikana, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi sähköpostilla tai postitse osoitteeseen:

Olo Group Oy
Rikhardinkatu 1 B 14
00130 HELSINKI

Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Olo Group Oy käsittelee kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti.
Olo Group Oy sitoutuu olemaan luovuttamatta asiakastietoja kolmannelle osapuolelle.

Helsingissä 4.4.2016