Kokosmjölk

Kokosmjölk

Din nya bästa vän!

JAG KAN INTE PRATA VARMT NOG OM DEN, DIN NYA BÄSTA VÄN…

Torrt & livlöst hår, fnasig hy, magproblem, dålig munhälsa? Låt mig få presentera en ny bästa vän! Du hittar den i din matbutik, eller så köper du den på nätet.. Vi pratar om en glasburk med vitt innehåll! Ekologisk & kallpressad, alltså inte varianten insvept i silverpaket. Du kan ha den för att vårda din hy, ditt hår, dina tänder, din mage, att steka i eller äta som den är, även som massageolja – helt enkelt en mirakelprodukt som din tandläkare, doktor eller frisör inte vill att du har i din ägo.

Den som inte diggar doften och smaken av kokos kan köpa en smak- & doftlös variant. Vi pratar givetvis om KOKOSOLJA!

Kokosoljan innehåller nyttiga fettsyror som bättrar på hälsan:

Laurinsyra hjälper till att skydda mot virus- & bakterieangrepp, laurinsyran ökar även din ämnesomsättning.

kaprylsyra är en fettsyra som gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, hjälper immunförsvaret samt skyddar mot infektioner och candida(en svamp som kan förekomma i tarmen). Kokosolja sägs också hjälpa till att återställa kroppsfetterna, balansera insulinnivåerna och skydda levern.

ÄT KOKOSOLJAN, 1-4 msk/dag, rakt upp & ner som den är, nermixad i en smoothie eller ta en sked i ditt te/kaffe.En sked kokosolja i ditt te hjälper till att snabba på tillfrisknandet från influensa & förkylning.

Bortsett från att din mage kommer att må bra så kommer det även att synas på din hy, du smörjer hyn från insidan. En vanlig ”Svenssontarm” är hårt belastad & utsatt pga den mat vi stoppar i oss, kokosoljan hjälper tarmen att läka, & som vi alla vet- hälsan kommer från tarmen.

ANVÄND SOM ANSIKTSRENGÖRING. Kasta dina vanliga rengöringsprodukter som i många fall innehåller en hel del onaturliga & t.o.m uttorkande ingredienser som rubbar fuktbalansen. Fukta hyn med vatten och gnid av dagens makeup, avgaser m.m med en klick kokosolja på en bomullspad. Skölj med vatten & torka med handduk. För vissa funkar kokosolja bra som nattkräm, en del upplever den som för fet att använda som ansiktskräm, då rekommenderar jag istället någon droppe mandelolja eller jojobaolja(nyss nämda oljor passar också till att rengöra med).

SMÖRJ PÅ KROPPEN.Återfuktar torr hy & funkar bra som massageolja. Många blir även hjälpta med klåda och eksem.

STEK DIN MAT i kokosoljan, den tål väldigt höga temperaturer.

VÅRDA HÅRET. Mot mjäll, massera in kokosoljan i hårbottnen & låt verka i 10 min.Alternativt på med badmössa & låt sitta i över natten. Schamponera & skölj som vanligt.

Som hårinpackning, fördela en handfull kokosolja i håret, har du långt hår ka du behöva fästa upp håret med en klämma. På med en duschmössa och låt sitta i minst 30 min, 15 min om du värmer med hårtork. Schamponera minst 2 ggr. Gör behandlingen så ofta du vill.

FÖR MUNHÄLSAN. Borsta tänderna med kokosoljan som den är, eller blanda i bikarbonat och mintessens, tänderna känns rena och fräscha länge.
En annan intressant variant av tandvård är OILPULLING. Prova denna tusenåriga metod för att dra utskadliga bakterier, svampar & andra organismer ur din mun, från tänderna, tandköttet & halsen.

Kan även göras med andra oljor än kokosolja, t.ex. sesamolja, solrosolja & olivolja.

Ta en matsked olja i munnen & skölj runt den i 10-20 min. Spotta ut oljan i papperskorgen/soptunnan, OBS! Spotta inte ut oljan i vasken, då täpps rören igen & du har ett annat problem på halsen!

Nyfiken på oilpulling & vill veta mer om effekterna, kika in på förslagsvis; http://www.morotsliv.com/2013/04/oil-pulling-for-oral-och-allman-halsa.htm

Fler fördelar med kokosolja:

Det finns vissa belägg för att regelbundet intag av kokosolja kan förhindra eller vända Alzheimers.

Kan bidra till att förbättra insulinnivåerna.

Kan minska uppkomsten av åderbråck.

Kan hjälpa till att påskynda läkning av solbränna.

Vid rakning.

Dess anti-inflammatoriska egenskaper kan bidra till att minska artrit

 Kan minska klådan av myggbett

Kan hjälpa till att snabba på viktminskning när det konsumeras dagligen

Kan bidra till att förbättra sömnen när det tas dagligen.

Kan användas för att påskynda läkning av svampinfektioner både på insidan och utsidan.

En matsked smält in i en kopp varmt te kan hjälpa till att lindra ont i halsen

För att lugna klådan av vattkoppor.

Det har visat sig att kokosolja kan öka absorbtionen av kalcium och magnesium

Många vittnar om lindring av depression och ångest

Kan tas i varmt te med  ingefära för att lugna halsbränna eller illamående

Babylotion

När det tas regelbundet, kan det hjälpa till att lindra candida

Kan öka cirkulationen och hjälpa dem som ofta fryser

Förbättrar matsmältningen när man tar en tsk före måltiden.

Istället för kaffegrädde och/eller socker

 Många rapporter om hur kokosolja hjälpt personer med minnessvårigheter. I Usa har man börjat ge alzheimerspatienter kokosolja med mycket goda resultat. Hjärnans smörjmedel skapar bra förutsättningar för hjärnan att läka/förbättras med kokosolja.

Ett bra recept åt alla äldre på äldreboenden (och hemma) Ta 2-4 tsk kokosolja per dag för att öka livskvaliteten. Det borde vara obligatoriskt. För dig som vill sluta med socker, börja med kokosolja en vecka innan du tar bort sockret och ät minst 2 tsk per dag. När du slutat med sockret kan du ta extra skedar när suget sätter in i början. Var aldrig rädd för fettet. Det är sockret du skall vara sparsam med. Det är socker som skadar.

2015-11-15 17:41