Guldmjölk!

Guldmjölk!

GULDMJÖLK – EN RIKTIG HÄLSODRYCK!

Guldmjölk är en underbar dryck som med fördel intas på kvällen och dess nyttigheter är utöver det vanliga. Detta uråldriga elixir bjuder på många fördelar så som att lindra smärta, öka immunförsvaret, vara avgiftande och minska inflammation. Både gurkmeja och ingefära är antiinflammatoriska örter som gör underverk för att bota halsbränna eller lugna illamående och magbesvär.

Perfekt för dig som är lite gottesugen på kvällen, för det mättar riktigt bra.

RECEPT: GULDMJÖLK

STEG 1: GURKMEJAPASTA

0,5 dl gurkmeja
0,5 dl ingefära
1 tsk svartpeppar
2 dl vatten

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och rör om ordentligt. Värm på medelhög värme och rör hela tiden tills blandningen är en ganska tjock pasta. Det tar inte lång tid så gå inte bort ifrån kastrullen. Låt denna blandning svalna och förvara den sedan i en liten glasburk i kylen.

STEG 2: GULDMJÖLK

1 kopp mjölk av valfri sort (jag använder havredryck)
½ -1 tsk gurkmejapasta
1 tsk kokosolja
1 tsk honung

Gör så här:
Värm mjölken till dricktemperatur. Blanda i övriga ingredienser, honung är känsligt för värme så tillsätt den allra sist.
Jag föredrar att slänga i någon nypa kanel och kardemumma i mjölken vid tillredningen, både gott och nyttigt.

 

GURKMEJA OCH INGEFÄRA ÄR MIRAKELÖRTER

Gurkmeja har visat sig förebygga hjärtattacker, fördröja diabetesdebut, främja reparation av både hjärna och hud, hämma frisättning av histamin, förbättra kvaliteten på sömnen och även bekämpa cancer!

Ingefära är också en hårt arbetande ört och arbetar för att förbättra blodcirkulationen i kroppen, förebygga förkylningar och sjukdom, bekämpa andningsproblem, stärka immunförsvaret, förbättra absorptionen av vitaminer i kroppen och bekämpa kolon- och äggstockscancer!

SVARTPEPPAR

Kurkumin är den aktiva ingrediensen i gurkmeja. Lägg till svartpeppar till gurkmeja och det ökar kurkuminets biotillgänglighet med 1.000 gånger, detta på grund av den heta beståndsdelen Piperin som finns i svartpeppar. Just det, genom att blanda gurkmeja och svartpeppar ökar du kroppens upptag av gurkmeja med 2.000 %!

KOKOSOLJA

En av de viktigaste orsakerna till den låga tillgången på kurkumin i kroppen beror på dess låga löslighet i vatten. Därför kan du blanda gurkmeja med oljor, såsom kokosolja, linfröolja, olivolja etc


Kanel 
Denna välsmakande krydda kan ha en sänkande effekt på både blodsocker och blodfetter och kan hjälpa vid diabetes.

Kardemumma

Innehåller mycket antioxidanter och boostar bl.a ditt immunförsvar. Främjar matsmältningen och har en lugnande inverkan. Bra för blodtrycket.

Njut av denna fantastiska, hälsosamma, goda och kryddiga hälsomjölk!!!

2015-11-15 17:40