Välkommen till Ivösjöns Fiskevårdsförening

Ivösjön är med sin yta på 54 km² Skånes största insjö. Sjöns medeldjup är 10,5 meter och största djup är 50 meter. Den är belägen i ett mycket kuperat och naturskönt område i nordöstra Skåne mellan Bromölla och Kristianstad.

Ivösjöns Fiskevårdsförening förvaltar sedan 1954 Ivösjön genom ett nyttjanderättsavtal med fiskerättsägarna som organiseras i Ivösjöns fiskevårdsområdesförening. Sedan 15 år arrenderas även Levrasjön som ligger öster om Ivösjön av Levrasjöns fiskevårdsområdesförening.

Föreningen välkomnar alla fiskeintresserade, som genom att betala medlemsavgiften på 300 kr, blir medlem i föreningen och får fiska under ett helt år i Ivösjön och Levrasjön. 

Ivösjön är känd för ett mycket storvuxet abborrbestånd som lever på de stora norsstimmen som simmar i sjön. Gösen har efter en lång svacka repat sig och ökar för varje år. Gäddbeståndet är starkt och många gäddor på 10 - 15 kilo har fångats i sjön. Levrasjön är en fiskriksjö med fint abborr- och gäddfiske. 

Föreningens mål är att ansvarsfullt vårda Ivösjön- och Levrasjöns miljö, dess fiskbestånd och erbjuda alla medlemmar och fiskekortsköpare ett fantastiskt fiske i en fantastisk natur. 

Vårt motto är "Var rädd om Ivösjön - det finns bara en!"

Varmt välkomna till Ivösjön och Levrasjön!

 

PIMPELTÄVLING 3 MARS 2018

Det kommer inte gå att genomföra en fisketävling på Levrasjön till helgen då stora delar har blåst upp idag.

Var precis nere och inspekterade.

Tråkigt men säkerheten går före.

Hälsningar Tävlingskommitten

 

 

 

Ivösjöns fiskevårdsförening inbjuder intresserade till informationsmöte kring fiske och förvaltning av fiskbestånden i Ivösjön och Levrasjön den

27 februari kl.18.00 i Sparbankshallen i Bromölla. Klicka och läs mer.

Information om Klara Vatten.

 

OBS!!!! Vi säljer inga fiskekort via Ifiske.

All försäljning sker via fiskekort.se

 

 

 

 

Viktig nyhet för alla medlemmar!

 

 


Nu lanserar vi ett nytt system för medlemskort och fiskekort!

 

Här kan Ni köpa våra nya fiske och medlemskort på Internet