Välkommen till Ivösjöns Fiskevårdsförening

Ivösjön är med sin yta på 54 km² Skånes största insjö. Sjöns medeldjup är 10,5 meter och största djup är 50 meter. Den är belägen i ett mycket kuperat och naturskönt område i nordöstra Skåne mellan Bromölla och Kristianstad.

Ivösjöns Fiskevårdsförening förvaltar sedan 1954 Ivösjön genom ett nyttjanderättsavtal med fiskerättsägarna som organiseras i Ivösjöns fiskevårdsområdesförening. Sedan 15 år arrenderas även Levrasjön som ligger öster om Ivösjön av Levrasjöns fiskevårdsområdesförening.

Föreningen välkomnar alla fiskeintresserade, som genom att betala medlemsavgiften på 300 kr, blir medlem i föreningen och får fiska under ett helt år i Ivösjön och Levrasjön. 

Ivösjön är känd för ett mycket storvuxet abborrbestånd som lever på de stora norsstimmen som simmar i sjön. Gösen har efter en lång svacka repat sig och ökar för varje år. Gäddbeståndet är starkt och många gäddor på 10 - 15 kilo har fångats i sjön. Levrasjön är en fiskriksjö med fint abborr- och gäddfiske. 

Föreningens mål är att ansvarsfullt vårda Ivösjön- och Levrasjöns miljö, dess fiskbestånd och erbjuda alla medlemmar och fiskekortsköpare ett fantastiskt fiske i en fantastisk natur. 

Vårt motto är "Var rädd om Ivösjön - det finns bara en!"

Varmt välkomna till Ivösjön och Levrasjön!

 

SOMMARABBORREN 4 AUGUSTI 2018

Lördagen den 4 augusti arrangerar Ivösjöns Fiskevårdsförening för femte gången ”Sommarabborren” där den tyngsta Abborren ska fångas. Gediget kontantpris kommer utgå till vinnaren. Uppmuntranspris till bästa kvinnliga fiskare och ungdom samt andra priser kommer utgå. Vi hälsar såväl medlemmar som nya fiskare tillsammans med familj hjärtligt välkomna till fisketävlingen.

Plats: Båtklubben Pärlan Bromölla. Tider: Inskrivning mellan klockan 14:00-15:00. Invägning och enklare måltid mellan 20:00 och 20:45. Prisutdelning klockan 21:00.

Avgift: 100 kronor/person. Alla under 15 år betalar enbart 50 Kr. I priset ingår fritt fiske, enklare måltid och möjlighet att vinna något av de många fina priserna. Betalning kan göras med jämna kontanter eller Swish.

*Sjökort kan köpas på plats!

 

 

Information om Klara Vatten.

 

 

OBS!!!! Vi säljer inga fiskekort via Ifiske.

All försäljning sker via fiskekort.se

 

 

 

 

Viktig nyhet för alla medlemmar!

 

 


Nu lanserar vi ett nytt system för medlemskort och fiskekort!

 

Här kan Ni köpa våra nya fiske och medlemskort på Internet