Välkommen!

Jag som driver Hund Som Hobby heter Erica Rosengren. 

I skrivande stund är jag 36 år och bor tillsammans med min sambo Åke, hundarna Mira och Swea samt tre katter i ett litet samhälle som heter Lyrestad, beläget i mitten av Västra Götaland utmed E20 och Göta Kanal.

Min första hund Lexie (som tyvärr är borta nu) skaffade jag 2007. Jag har varit aktiv i min lokala brukshundklubb under flera år, men har nu valt att satsa mer på mitt eget.

Intresset och kärleken till djur har funnits med mig sedan jag flyttade hemifrån. Men det är först på senare år som det även smittat av sig på yrkeslivet.

Historik

Det hela började egentligen 2014, efter att jag hade skaffat min andra hund Mira. Vi gick på flera olika kurser tillsammans och var med på olika aktiviteter även utanför Brukshundklubben.

Min äldsta, Lexie, blev väldigt lätt stressad bland andra och fick därför inte följa med så ofta. Men jag ville att även hon skulle få göra roliga saker och njuta av livet. Så jag gjorde en agility-plan på gräsmattan hemma! Jag tillverkade hinder, slalom, ett A-hinder och en gungbräda, allt i trä.

Många i min vänkrets tyckte att jag skulle satsa på detta och sälja det, vilket jag gjorde. Det var väldigt uppskattat och beställningarna rullade in. Men tillverkningen tog tid och logistiken var inte lätt, och eftersom jag hade ett heltidsarbete och en familj som även den krävde sin tid, så fick jag efter ett tag lägga allt på is.

Kreativiteten i mig dog dock inte och jag började göra lite leksaker, halsband och koppel till mina egna hundar och mina närmaste vänners, sådant som inte tog så mycket tid. Detta var starten till vad företaget är idag!

På grund av en tredje hund, separation från min dåvarande sambo, husköp och att jag träffade min nuvarande sambo dröjde det till 2017 innan jag fick fart på det på riktigt.

Hans otroliga stöd ledde till att jag ville och vågade satsa på min dröm på riktigt, och i oktober 2017 registrerade jag mig för F-skatt!

Företaget idag

Det jag började göra först, och vad som är själva kärnan i min tillverkning, är belöningsleksaker i flätad fleece med fuskpäls och olika bollar. Vad jag ville få fram var unika och färgglada tillbehör till hundträning och vardagen med hund, där kunden själv väljer utförande och färger.

Detta byggdes snabbt på med andra produkter allteftersom jag sög åt mig folks efterfrågan när jag var ute på tävlingar och sålde. Nu har jag ett stort utbud på olika leksaker, koppel, tillbehör till Rallylydnad och Spår, matbarer och vattenbarer, urvalsbanor till Nosework och så kallade snuffelmattor.

Alla mina produkter är handgjorda med glädje och kärlek!

Det mesta av min försäljning sker än så länge genom min Facebook-sida och på diverse tävlingar i mitt närområde, men jag håller på och letar återförsäljare både nära och långt bort. Drömmen är att en dag kunna försörja mig helt på detta och kanske öppna en egen butik!