Välkommen!

Visste du att en livstid med menstruation kostar dig ungefär 19 000 kr om du använder bindor och tamponger som mensskydd?

Menskoppen kostar motsvarande 1850 kr under en livstid. En menskopp återanvänds i upp mot fem år, vilket är både mer ekonomiskt och ekologiskt hållbart än bindor och tamponger. Förutom att den är ett billigare mensskydd är den mer skonsamt för miljön. Våra menskoppar tillverkas av det svenska företaget MonthlyCup och är 100% veganska och godkända av Djurens rätt.

För 399 kr får du inte bara ett mensskydd för 5 år, du får även ett intyg på att du bidragit med en menskopp till en flicka i Kenya.

Vår produkt

Her HappYcup UF säljer menskoppar, som är ett mensskydd som har blivit allt mer populärt de senaste åren. Menskopparna tillverkas av det svenska företaget Menskopp.se. MounthlyCup är 100% veganska samt godkända av Djurens rätt och MiljöNärVänlig, som är en märkning som tagits fram för att gynna hållbar konsumtion.

Alla kvinnor ska känna frihet under sin menstruation!

Föreställ dig att någon berättade för dig att du kommer missa 25% av din skoltid. Skulle du bli glad? Efter att du hoppat trettio gånger upp och ner av glädje över nyheten börjar du tänka efter. Vad ska egentligen hända med din dröm att bli läkare? Plötsligt känns inte tanken på att hoppa över ¼ av skoltiden lika lockande längre.

Det du precis föreställt dig är verklighet för många flickor i U-länder. WaterAid:s och UNICEF:s rapport visar att en av tio flickor i Afrika och två av tre flickor i Asien stannar hemma på grund av det mest naturliga i världen: menstruation.

Det var när vi fyra som står bakom “Her HappYcup UF” läste om detta som vi bestämde oss för att vi vill ägna vårt UF-år till att göra skillnad. Efter att ha kontaktat Menskopp.se och Barnmissionen fick vi information om hur vi kunde gå vidare med vår idé. Just nu har Barnmission ett projekt som går ut på att dela ut menskoppar till unga tjejer i Lokichoggio i Kenya. 

Från Tingsryd till Afrika!

Den 26/4 kommer vi i Her HappYcup UF hålla en föreställning om vår resa från Tingsryd till Afrika. Vi ska åka till Kenya för att, tillsammans med Barnmissionen, dela ut menskoppar och undervisa om menstruation. Från Tingsryd till Afrika är en show fullspäckad med allt från musik och dans till filmklipp och berättelser från vår resa till Afrika.

Du kan köpa biljetter på: Biljettkiosken.se

Tack för att ni möjliggjorde vår resa till Kenya!