Siste fra nettbutikken:

Hus_Y8A6681

Veggbilde på akrylglass i str. 70 x 100

Bilder i is

I midten av november 2016 fikk jeg en spennende henvendelse - ville jeg kanskje ha bilder utstilt på Sorrisniva Igloo Hotel i Alta?

Sorrisniva Igloo Hotel er ikke som andre hoteller. Hotellet ligger langs Altaelva, 20 km fra Alta sentrum. Det som er svært spesielt og spennende med dette hotellet, er at den imponerende 2 000 m² store bygningen lages utelukkende av snø og is - og bygges opp på nytt hvert år!

Alle 30 rommene på Sorrisniva Igloo Hotel har reinsdyrskinn til å sove på og svært varme soveposer. Hotellet holder en konstant temperatur på mellom -4 og -7 ° C.

Sorrisniva Igloo Hotel i Alta Sorrisniva Igloo Hotel i Alta Sorrisniva Igloo Hotel i Alta - copyright Anne Olsen-Ryum

Det tok litt tid før jeg til fulle forsto hva det innebar å ha bilder utstilt på et ishotell. Her var det ikke snakk om noen fotoutstilling i tradisjonell forstand - bildene skulle nemlig presenteres i is! Tenk så fantastisk - å få bildene sine frosset inn i isen med lys bak. Jeg brukte ikke lange betenkningstiden før jeg svarte ja til det. 

Tidenes foreløpig største ishotell ble åpnet mandag 19. desember 2016 med tema ISTIDEN. Bildene mine var frosset inn i is på mange av hotellets soverom.

Postkort med bilder av Anne Olsen-Ryum Postkort med bilder av Anne Olsen-Ryum Postkort med bilder av Anne Olsen-Ryum

Det var Grete Rugland ved NKS Veiledningssenter for pårørende i Alta som formidlet kontakten mellom Sorrisniva Igloo Hotel og meg. Veiledningssenteret hadde fått designet og trykket opp postkort med noen av mine bilder som motiv, og disse postkortene blir blant annet solgt på Sorrisniva Igloo Hotel. Slik hadde det seg at jeg var så heldig å bli spurt om å stille ut bilder i denne sesongens ishotell.

I begynnelsen av januar 2017 tok Grete Rugland kontakt med meg, og lurte på om vi ikke skulle ta turen opp til Sorrisniva og se hvordan bildene mine tok seg ut i isen på hotellrommene. Selvfølgelig ville jeg det!

Lørdag 14. januar 2016 tok vi turen opp til Sorrisniva. Jeg var veldig spent, siden det var første gangen jeg skulle besøke et ishotell. Vissheten om at noen av bildene mine befant seg der, presentert i is, gjorde det selvfølgelig ekstra spennende!

Sorrisniva Igloo Hotel Sorrisniva Igloo Hotel Velkommen til ishotellet! - copyright Anne Olsen-Ryum

Det er vanskelig å beskrive følelsen som fylte kroppen da jeg åpnet den buede isdøren kledt med reinsdyrskinn og gikk inn i "ISTIDEN". Atmosfæren som møtte meg var nesten overjordisk, og det første ordet som bare glapp ut av meg var et stort "WOW"!

Det var nesten som jeg frøs til is selv i samme øyeblikk som isdøra gled igjen bak meg - ikke på grunn av kulda - men på grunn av magien! Jeg ble stående som fjetret - kjente på den helt spesielle atmosfæren og brukte alle sanser for å suge til meg inntrykk.

Stemningen var intens på en uvirkelig kald og stille måte. I taket hang en lyskrone av is som spredte et varmt og gyldent skjær i alt det kalde blå. En massiv isbjørn hugget ut i is sto på to bein og ønsket oss velkommen til den eventyrlige isverdenen.

Baren i ishotellet Baren i ishotellet Baren i ishotellet - copyright Anne Olsen-Ryum

Det var som om isbjørnen sto der og viste oss at veien videre gikk gjennom en isblå korridor. Jeg ristet meg løs fra den første magien og fortsatte videre inn i eventyret.

Det er vanskelig å beskrive hvor utrolig flott og gjennomført alt var. Jeg trodde ikke det var mulig å skape så fantastiske kunstverk i is. 

To stående bjørner i lysbesatt is dannet en portal og ønsket velkommen til hotellets bar. Og for en bar! Den var et studium i krystallklar is og masse lys.

Ishotellets kapell Ishotellets kapell Ishotellets kapell - copyright Anne Olsen-Ryum

To fugler (svaner?) i is sto på hver side av inngangen til hotellets kapell. Kapellet hadde en imponerende islysekrone i taket og på hver side av midtgangen var det benker med reinskinn. Foran alterringen sto brudestolene - også de kledt med reinskinn. Det er visst svært populært å gifte seg i iskapellet, og det forbauser meg ikke!

Alterringen var selvfølgelig av is og pyntet med en hvit duk, lys og isvaser med frossne hvite roser på hver side. Veggen bak alteret var av lysbesatte isblokker med et stort kors inngravert i midten.

Alteret i iskapellet Alteret i iskapellet Alteret i iskapellet - copyright Anne Olsen-Ryum

Det var så fantastisk, fasinerende, magisk at jeg nesten glemte at noen av bildene mine befant seg der inne i isen et sted! Men nesten - bare nesten ... :)

Jeg gikk videre til hotellets mange soverom. Det var - mildt sagt - veldig spesielt å gå fra rom til rom og se sine egne bilder innrammet i is og med lys bak. Jeg følte meg svært priviligert som fikk oppleve akkurat det.

Bilder i is Bilder i is Bilder i is - copyright Anne Olsen-Ryum

Jeg kunne skrevet mye mer om dette fantastiske ishotellet, men jeg velger heller å la bildene fortelle resten.

Flere bilder finnes her:

Fotoutstilling i is

Sorrisniva Igloo Hotel