Siste fra nettbutikken:

Hus_Y8A6681

Veggbilde på akrylglass i str. 70 x 100

Romjulsvind

Været skifter fort på kysten av Finnmark. På årets nest siste dag i 2016 har det vært en salig blanding av vind, regn, sludd og haglbyger. Vinden har sørget for at nedbøren kom vannrett istedenfor loddrett.

Da jeg tok den sedvanlige titten ut av vinduet i morges, så jeg at sjøen gikk hvit bortenfor flyplassen. Jeg bestemte meg for å rusle en tur over golfbanen og ta været og bølgene i nærmere øyensyn. Med meg hadde jeg selvfølgelig fotoapparatet og min firbeinte venn, Rocky.

Hus i ruskevær Hus i ruskevær - copyright Anne Olsen-Ryum

Den gamle forlatte gården i ende av golfbanen så ekstra sliten og værbitt ut i det dårlige været. I bakgrunnen brøt sjøen og slo store bølger mot land. Jeg fikk noen få bilder av den forlatte gården før det kom nok en kraftig byge som hadde med seg både sludd og hagl.

Rocky og jeg kjempet oss videre med kurs mot havet og de store bølgene. Haglene kjentes ut som småstein når de traff ansiktet. Det blåste, haglet, sluddet og regnet om hverandre og til slutt måtte jeg bruke lua for å skjerme fotoapparatet litt. Riktignok er det værbestandig, men jeg syntes det ble i overkant mye vær etterhvert!

Furet, værbitt ... Furet, værbitt ... - copyright Anne Olsen-Ryum

Det løyet såpass at jeg fikk noen bilder av det opprørte havet også. Fotograferingen var imidlertid utfordrende nok i kombinasjonen av sterk vind og dårlig lys.

Noen blinkskudd ble det ikke, men det var uansett fasinerende å være vitne til den rå villskapen som utspilte seg rett foran øynene mine! Jeg priste meg lykkelig over at jeg sto med begge føttene trygt plantet på landjorda.

Måkene var de eneste som turte å utfordre vinden og bølgene. De minnet om kamikaze-flygere der de stupte ned mot de frådenede bølgene med noe som minnet om dødsforakt!

Sjøen bryter Sjøen bryter - copyright Anne Olsen-Ryum

Det var herlig friskt å starte dagen med en tur ut i blåsten. Juledagene har en lei tendens til å være usunne med altfor mye mat, kaker, søtsaker og det som verre er!

Litt fysisk aktivitet er både helsebringende og sunt, i tillegg til at den motvirker dårlig samvittighet pga julens fråtsing i matfat, kakebokser, godteriposer og flasker!

Rocky og jeg vandret hjemover da det bygget opp til en ny haglskur.

Vi var frisk, rask og klar for nok en deilig julefrokost!

Opprørt hav Opprørt hav - copyright Anne Olsen-Ryum