Siste fra nettbutikken:

Hus_Y8A6681

Veggbilde på akrylglass i str. 70 x 100

Romjulsdager ved havet

Det er fine romjulsdager! Jeg har tatt meg fri fra kontorjobben som til daglig tar altfor mye av den verdifulle tiden min. Det er ren luksus når jeg kan styre dagene akkurat som jeg selv finner for godt, og jeg nyyyyyter det - hvert sekund!

Jeg studerte værmeldingen i går, og den lovte ikke noe større til fotovær for dagen i dag. Plan A var derfor å sløve rundt i den nye morgenkåpa jeg hadde fått i julegave og jobbe videre med den nye hjemmesiden min.

Jeg sov sånn relativt lenge, men klarte å slite meg løs fra sengklærne en eller annen gang mellon kl. 09.00 og 09.30. Søvndrukken og med plirende øyne snublet jeg inn i stua og satte kursen rett bort til vinduet med utsikt mot havna. Det gjør jeg alltid, og det jeg ser da er bestemmende for hvordan resten av fridagen vil bli!

Rødmende morgenhimmel Rødmende morgenhimmel - copyright Anne Olsen-Ryum

Himmelen rødmet så smått over fjellene på andre siden av fjorden. Jeg bråvåknet og gikk over til plan B fra det ene sekundet til det andre! Himmelen lokket med fint fotolys så da fikk bare morgenkåpa finne seg i å bli hengt opp på en knagg på badet.

Morgentoalettet gikk unna med rekordfart og noen frokost tok jeg meg ikke tid til! "Gudene skal vite at jeg har spist nok disse juledagene, så jeg har da nok å tære på!", tenkte jeg ironisk  i det jeg sprang ned trappa og fikk lempet kamerasekk, stativ og en lykkelig hund inn i bilen!

Mørketidslys i desember Mørketidslys i desember - copyright Anne Olsen-Ryum

Jeg dro til en fin sandstrand i nærområdet. Av erfaring vet jeg at lyset kan endre seg fort, og derfor la jeg heller ikke opp til noen lang utfart denne gangen.

Det var en vakker morgen der mørketidslyset lekte i våt sand og mellom tunge bølger som kom inn fra havet. Jeg rigget opp stativet og begynte å eksprimentere med lukkertider og blenderåpninger. Rocky var bare sånn passelig begeistret for å være tilskuer til at jeg virret rundt med kamera og stativ!

Jeg glemmer ofte tid og sted når jeg fotograferer. Da en stor bølge slo innover stranda med stor kraft, ble jeg på ubarmhjertig vis minnet på at jeg faktisk sto på kne i sanden. Jeg kjente sjøen trenge inn i både sko og vinterbukse, alt mens Rocky løftet potene på frøkenvis for å slippe unna det kalde sjøvannet!

Lyslek Lyslek - copyright Anne Olsen-Ryum

Jeg lot meg ikke forstyrre noe nevneverdig av at sjøen faktisk omringet meg før den trakk seg ut mot havet igjen. Det var så fint når lyset, sanden og bølgene spilte på lag!

"Tørre klær har jeg nok av hjemme!", tenkte jeg ved meg selv - "og akkurat dette øyeblikket får jeg jo aldri tilbake igjen!" Her får man prioritere det som er viktig og faktisk betyr noe i den store sammenhengen!

Det surklet i skoene og dryppet av vinterbuksa da jeg forlot stranda med flatt batteri og nærmere 200 bilder på bildebrikken. Jeg var våt, kald og kjente til fulle at jeg levde.

Det var bare herlig og helt fantastisk!

Slow motion Slow motion - copyright Anne Olsen-ryum

Vil du ha mørketidslyset på stueveggen din?

Kanskje finner du noe du liker i bildebutikken vår? Ta en titt her: Mørketidsbilder