Våra produkter

Vi håller på att bygga upp ett gårdsmejeri och har därför i nuläget ingen regelbunden försäljning av mejerivaror. 

Vi har vackra killingskinn och nappaskinn av killing till salu. 

Ibland har vi killingkött, killingkorv och rökta delikatesser av killing till salu. Anmäl gärna ditt intresse.

Getkött och killingkorv

Just nu har vi ingen korv och inget kött till salu. Maila oss gärna om du är intresserad så hör vi av oss nästa gång vi hör.

Getmjölk

Vi kan sälja mindre mängder färsk opastöriserad getmjölk direkt till konsument.  

Mjölken hämtas här på gården och tänk på att ha med dig ett lämpligt kärl vid hämtningen. Kyllåda är också bra att ha ur hållbarhetssynpunkt.

Pris: 25kr/l

Kontakta oss via kontaktfliken eller på 073-954 50 04

 

Killingskinn och getskinn

Nu har vi vackra killingskinn samt enstaka större getskinn till försäljning. Våra killingskinn bereds på Flygsfors pälsgarveri utanför Kalmar. Beredningen sker med miljövänliga metoder utan tungmetaller och gifter. 

Skinnen passar bra i barnvagnen eller pulkan. Eller varför inte hänga ett skinn på soffan som en vacker och unik inredningsdetalj?

Killingskinn är mer slitstarka än får- och lammskinn. Getter har inte ull som får utan en päls som kallas ragg. Raggen är mjuk men tålig och i botten finns en lite lockig, värmande underull.

Skinnen är inte tvättbara i maskin men kan torkas av med en fuktig trasa.

 

Getnappa/killingnappa

Vi har låtit göra exklusiv getnappa av en del av våra skinn. Nappa innebär att skinnet har narvsidan (hudens utsida) utåt. Nappan är mjuk men mycket stark och lämpar sig väl för hantverk och sömnad av ex vis väskor och handskar. Våra nappaskinn är färgade vackert rödbruna.