TØRRGJØDSEL

Gudmestad Maskin er totalleverandør av tjenseter innenfor tørrgjødsel. Det betyr alt fra lessing til utkjøring og transport. Med spesialisert og oppdatert maskinpark utfører vi jobben skikkelig og effektivt med fokus på kvalitet. Over ti års erfaring gir våre kunder en solid samarbeidspartner når jobben skal gjøres.

Lessing

I forbindelse med utkjøring eller transport av tørrgjødsel/talle etc. tilbyr vi også lessing. Det kan være lessing fra jorde/lagringsplass, fra gjødselkjeller eller utlessing av kylling/hønehus.

Vi har en 2014 modell Weidemann teleskoplaster som hovedmaskin. Den er effektiv til alle former for lessing på alle underlag. Maskinen har ei skuffe på 2,4 meter som gjør det enkelt å lesse inntil vegger etc. Weidemann teleskoplesseren har en høyde under 2 meter som gjør at den kommer inn de fleste steder.

Ved behov kan vi også tilby lessing med traktor eller med mindre kompaktlaster (skidsteer) dersom det er veldig trangt.

Kunde kan selvfølgelig også lesse selv, eller vi kan lesse med kundens maskin.

Utkjøring

Vi har to tørrgjødselvogner, Bunning Profi IV og Tebbe MS140 for utkjøring av alle typer tørrgjødsel (kylling, høne, hest), talle (halm, silo) og slam (f.eks. betongslam).

Bunningvogna laster 12,5m3 uten topping. Normalt utrustet med høgkarm på ei side som vanligvis gir lass på ca. 15m3 ved tørr gjødsel.
Utstyrt med store traktorhjul, 710/70-38 som gir god flyteevne og fremkommelighet.
Bunning har to store stående valser som knuser gjødsla/river talle. Selv om det er ei meget solid vogn så setter vi alltid pris på at gjødsel/talle er fri for sten/trevirke etc. da dette gir stor slitasje. 

Tebbe MS140 laster 11,5m3 uten topping, ca. 14m3 med topping og tørr gjødsel.
Utstyrt med ekstra breie traktorhjul på 800mm for god flyteevne, lavt marktrykk og god fremkommelighet.
Tebbevogna har to liggende valser som knuser gjødsla skikkelig før den blir spredd ut med to store tallerkener med 4 vinger på. Dette sikrer markedets beste og mest nøyaktige spreding. Avhengig av konsistens og vekt på gjødsla har vogna en kasteevne på mellom 10 og 30 meter.
Med vekt på vogna og GPS sporfølging på traktoren tilbyr vi markedets mest nøyaktige spredning.

Transport

Vi tilbyr containertransport av tørrgjødsel med 22m3 containere. Les mer i fanen "transport" .