Drivenheter för manuella rullstolar från ALBER

 Med med Alber-segment presenterar vi en rad lösningar som hjälper manuella rullstolsanvändare, deras anhöriga, assistenter och/eller vårdgivare. Elektriska påskjutsmotorer ger väsentligt stöd i de flesta situationer som man kan stöta på. Dessa produkter ger förutsättningar till en ökad rörlighet och flexibilitet för rullstolsanvändaren och vårdgivare. Oavsett om det är för att avhjälpa trötthet i händer och armar eller lindra smärta i axlarna under manuell drift. Eller att göra om en manuell rullstol till en elektrisk dito, eller för att få extra drivkraft eller bromsassistans när du befinner dig i ojämn terräng.  

Det räcker med ett lätt tag mot drivringarna för att aktivera elmotorerna som hjälper till med rullstolens framdrivning. Alber e-motion är som bäst speciellt när man ska ta sig upp för backar eller när man kör långa sträckor. Tack vare eldriva  e-motion är det också enkelt att sänka rullstolens fart vid körning i branta backar. Litiumjonbatterierna ger maximal räckvidd och följaktligen ökar oberoendet för e-motion-användaren. Rörelsesensorernas känslighet kan ställas in oberoende på vänster eller höger hjul. Med e-motion Mobility App kan användaren ansluta e-motion-hjulen. Detta ger smarta och unika funktioner såsom cruise kontroll eller Roll-Backfördröjning. Man kan dessutom välja mellan fyra förinställda körprofiler vilket ökar flexibiliteten ytterligare med e-motion.

Enkel att docka och lossa Du kan enkelt och när som helst docka eller lossa din SMOOV one. Även medan du sitter i rullstolen. Lätt att transportera SMOOV är lätt nog för daglig användning men robust till följd av högkvalitativa material och en vikt på endast 7,2 kg. SMOOV one gör vardagen enklare och besparar dig fysisk ansträngning. Kraftfull och lång körsträcka med en räckvidd på upp till 20 km hanterar SMOOVs kraftfulla enhet upp till 140 kg kroppsvikt. Du kan enkelt ladda batteriet från alla vägguttag. Ergonomisk styrenhet, Intuitiva kontroller Du kan ställa in hastigheten med kontrollenheten och stoppa i en nödsituation. LED-displayen visar batteristatusen för både kontrollenheten och SMOOV. 

Förvandlar din rullstol till en scooter Med e-pilot kan du på bara några sekunder göra om din rullstol till ett sportigt fordon. Med bara några få enkla steg fäster du det eldrivna styrhandtaget e-pilot på din manuella rullstol och du har med ens en dynamisk kombination för vardagen. e-pilot erbjuder ett miljövänligt alternativ med maximal körglädje!