Jr. NM 2018 prisvinnere

Sølvpokal til beste gutt og jente under jr. NM på Bislett.

Meget sterkt resultat av Kristina Stensvoll Reppe (18) fra Ranheim under helgens jr. NM i friidrett på Bislett med et hopp på 6,34 meter i lengde. Ny personlig rekord ble det på 6,07 siden det under vinnerhoppet på 6,34 var for mye vind.
- Jeg er utrolig fornøyd, har feeling der og fantastisk å se det tallet på tavla og det er fortsatt et veldig bra resultat, selv om det ikke ble godkjent som pers.

EM-deltaker Sondre Guttormsen (19) fra Ski åpnet dagen med gull på 110 meter hekk på 14.32 (-0.4), så ble det andre plass i lengde og gull i favorittøvelsen stav med ny mesterskapsrekord.
- Artig konkurranse med hekk, lengde og stav på samme dag innen for vel 2 timer. Vant hekk på et ganske greit resultat, nesten pers i lengde og et nytt godt resultat i stav med 5,51 - jeg er stabil og det var gøy.

Stemningen på Bislett var veldig veldig bra, helt fantastisk var beskjeden fra de to vinnerne og spesielt under lengdekonkurransen sa Sondre.

Vi gratulerer Kristina og Sondre med hver sin sølvpokal fra Friidrettens Venner.

Mange sterke resultater, fra et flott gjennomført mesterskap på Bislett stadion, og her nevnes:

Et talent utenom det uvanlige er unge Henrik Flatnes (17 år) som forbedret sin pers med 15 cm - 7,50 i 1,7 medvind og han vant da U20 lengde - mesterskapsrekord og forbedret sin egen aldersrekord. Henrik er også beste europeiske U18-utøver i lengde i år.

En annen god og talentfull 17 åring er Fabian Weinberg som vant diskos i U20-klassen med 52,93 og forbedret med det sin pers fra i fjor med 89 centimeter og satte aldersrekord i 17-årsklassen. Ennå et gull ble med hjem til familien Weinberg da Fabians storebror Myron Weinberg ble junior-norgesmester i U20-klassen i spyd med 62,19 meter.

Marcus Thomsen kastet kulen 24 cm under persen sin på 19.82, men resultatet var så bra at det ble ny mesterskapsrekord i U23-klassen.

I sitt siste jr. NM hadde Jonathan Quarcoo en meget sterk 200m på tiden 21,73 - norsk års beste. I tillegg han vant med 3/10 på 100 meter, med tiden 10,45. Han er stolt og gleder seg over sølvpokalen han vant under fjorårets jr. NM.

Et annet ungt talent utenom det uvanlige er 16 år gamle Kaja Mørch Pettersen, Larvik Turn & IF, (U20) vant spyd konkurransen med 51,97 i spyd.

19 år gamle Solveig Hernandez Vråle, IL Sandvin, (U20) deltok i 400m, 400m og tresteg og reiste hjem med gull i alle tre øvelsene - 400mh på 58,78 og mesterskapsrekord, 400m på 56,23 og tresteg på 12,56 m og ny personlig rekord.

På fredag vant Ingvild Meinseth, Sørild IL, (U20) 100m med tiden 11,85.

Det var noen stolte besteforeldre i familien Guttormsen, Mimi og Dag, som spaserte ut av stadion søndag ettermiddag.

- Veldig så fin Bislett har blitt sa Dag som husker at det var grusbane sist han løp her under Holmenkollstafetten i 1965.

Vi gratulerer alle som opplevde stolte friidrettsøyeblikk på Bislett stadion denne helgen.

28.08.2018 12:32