Vi er enkle mennesker. Vi sier ting som der er. Vi står for det vi sier.

Vi selger utstyr vi stoler på. Du vil ikke finne utstyr hos oss som vi ikke kunne tenke å bruke selv. Samtidig skal du ha muligheten til å velge det utstyret du ønsker på tvers av merker og leverandører.

Vi kommer ikke til å prøve å selge ting til deg ved hjelp av fancy navn eller fordi det er det vi har best profittmargin på. Vi prøver å selge det fordi vi har brukt dette utstyret, vi har funnet ut at det virker, og vi ønsker at du skal ha tilgang til det.

Tourniquet:

Vi fører tourniqueter vi veit virker. Det finnes et utall patenter på markedet, og dei fleste produsentene har ein ganske aktiv markedsføring av sine produkt.

Desverre er det også slik at ganske mange av patentene ikkje fungerer godt nok. Dette finner man stort sett kun ut av gjennom uavhengig testing av produktene.

Tourniquetene vi for tida anbefaler er CAT og SOFTT-W. Den eldre og smalere SOFTT tourniwueten virker også, men det er bedre med den breiere varianten. Disse produktene veit vi at fungerer. Vi har testet og brukt dei over mange år, og dei gjer jobben sin.

Det som er viktig å merke seg om tourniqueter er at det ikkje er eit mirakelmiddel som ikkje krever trening eller kompetanse. Til dømmes må vi alltid påregne å bruke to tourniqueter på en stor blødning fra ett av beina.

Bandasjer:

Hvilke bandasjer bør eg velge? Dette kommer selvfølgelig litt an på hva du skal bruke den til.

Hos oss anbefaler vi normalt å bruke 15cm bandasjer som et utgangspunkt.

Dette er fordi en 15cm bandasje dekker 225cm2 flate, mens en 10cm bandasje kun dekker 100cm2. Selv om hver bandasje tar litt større plass i kittet tjener vi det inn igjen i større dekkområde. Det er også enklere å bygge brede kompressjonssoner med en 15cm bandasje enn med ein 10cm bandasje. 

Der 10cm bandasjer har ein fordel er viss vi skal bygge små og kompakte kit med begrenset plass. Det er da viktig å huske at 10cm bandasjer ikkje nødvendig vis er store nok til å dekke større skader.

Elastisk forbinding:

Elastiske forbindinger er desverre sterkt undervurdert. 

Dette er et veldig nytting og allsidig produkt som har fleire bruksområder.

Primærbruken er for å forlenge elastikken på bandasjene, som ganske ofte er for korte, spesiellt når vi jobber med skader i lysken eller tilsvarende.

Elastisk forbinding kan også benyttes til å holde på plass stappemateriale i stedet for å bruke ein bandasje.

Dei fleste bruksområder der man kanskje tidligere har brukt selvheftende forbinding (Coban etc.) kan bedre løses med elastisk forbinding.

Totalsum:
    Til kassen
    (0)
    lagt til handlevogn