Litt bakgrunnstoff:

Druer og viner fra Piemonte:

De mest kjente druene (som også er navnet på de berømte røde vinene) i Piemonte-regionen er Nebbiolo, Barbera og Dolcetto Barolo- og Barbaresco-viner har en høy stjerne i vinverden, og vi i Vinopplevelser har gode kontakter med produsenter her.  Er du på Vinmonoploet vil du finne mange kjente navn fra Piemonte; - foruten Barolo og Barbaresco, er bl.a. byene Alba og Asti, og landsbyer som Neive og La Morra, berømte vinnavn.  Dette er populære og hyggelige byer å besøke.  Du har sikkert hørt om Barbera d'Alba, Barbera 'Asti, Asti Spumante  - og mange flere som bærer navn fra byer og landsbyer i Piemonte.  Vi tar deg med hit på våre reiser!   

De hvite druene arneis, og også chardonnay, gir grunnlag for svært populære hvite viner fra området.

Jordsmonnet i Piemonte betår av leire og en del blåleire.  Landskapet er preget av åser og har et typisk innlandsklima, med vame sommerdager og kjølige netter. De fleste vinlandsbyene i regionen ligger fra 200 til opp mot 600 moh.

Italienske myndigheter har innført en kvalitetsgaranti for itelienske viner, DOC og DOCG.  DOC bekrefter vinens opprinnelse og at dette er kontrollert, og DOCG står for den høyeste garanterte kvalitetskontrollen.

Når du er i Piemonte, vil du finne vinutsalg, enoteca, nesten over alt.   Enoteca lar deg smake viner før du bestemmer deg for å kjøpe, og vi tar deg selvsagt med til noen av de beste og mest kjente enotekene.  Du vil også oppleve å møte produsentene, som vi kjenner godt, og som tar imot oss som sine gjester og gjerne viser rundt på gården. 

Vil du vite mer om hvordan produsentene tenker, hva de produserer, hva som kjennetegner vinmarkene og hvordan årets 12 måneder er for en vinprodusent, så bli med oss til Piemonte!

Vinopplevelser lar deg møte dem som dyrker, produserer og serverer!

 

 

 

 

 

Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Morgentåke over åsene i Langhe-området i Piemonte. Den høyt verdsatte druen nebbiolo - som også er navnet på de berømte vinene fra Barolo og Barbaresco - har sitt navn fra nebbio, - som betyr tåke. I løpet av få timer vil solen som oftest både skinne og varme, og selv i oktober ligger temperaturen ofte på godt over 20 grader.
Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn vinmarker ved Neive: Klar for innhøsting i slutten av september
Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Solen går ned over Alpene, som omkranser Piemonte. (som betyr "ved foten av fjellene")
Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Bildenavn Utsikt fra slottet i Grinzane Cavour, der de årlige auksjonene for hvite trøfler finner sted.