Microneedling

Microneedling är en djupgående och avancerad nålbehandling som hjälper till att öka hudens produktion av kollagen. Microneedling behandlar effektivt bl.a. ärrvävnad, trött och glåmig hy, förstorade porer, fina linjer och rynkor. I regel krävs en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat hållbart resultat även om man redan efter en behandling ser tydlig skillnad på huden. Vi rekommenderar dig att boka in en kostnadsfri konsultation för att få veta mer om vad microneedling kan göra för just dig och hur många behandlingar som kan krävas för att uppnå önskat resultat. Vi skräddarsyr behandlingen efter dina behov och önskemål.

MICRONEEDLING BEHANDLAR

  • Ärrvävnad

  • Trött och glåmig hud

  • Pigmenteringar

  • Acne och överproduktion av talg

  • Linjer och rynkor

  • Solskadad hud

Hos 3BELLE kan du vara säker på att alla behandlingar och tekniker är säkra, välbeprövade och dokumenterade. Maskinen i denna behandling är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få. Våra maskiner är även CE-certifierade, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

Hur går behandlingen till?

Din utförare väljer nållängd efter vad som ska behandlas och genomför sedan behandlingen genom att rulla det sterila nålverktyget över huden tills hela det önskade området är behandlat. Efter behandlingen med microneedling appliceras ett anpassat serum och/eller mask som lugnar och känns skön på huden. Efter en behandling med microneedling rekommenderar vi dig att använda solskydd för att undvika oönskad sidoeffekt med pigmentering. Våra utbildade utförare  kommer även rekommendera hudvårdsprodukter som speciellt passar en hud som genomgått behandling med microneedling.


Vad händer efter en behandling?

Efter en behandling med microneedling kan du få en tillfällig rodnad likt en solbränna. Ofta brukar denna reaktion avta efter 24-48 timmar. Du kan även uppleva huden som torr och stram efter en behandling med microneedling och huden kan fjälla något. Vid enstaka tillfällen kan en lättare blödning uppstå vilken kan leda till tunna små sårskorpor som du inte bör klia på eller riva av. För att säkerställa bästa möjliga läkning rekommenderar vi dig att använda oparfymerade och snälla hudvårdsprodukter dagarna efter behandling. Din utbildade utförare kommer att ge dig rekommendationer på hur du ska ta hand om huden efter behandlingen.

Resultat med Microneedling

Hur snabbt du får resultat med microneedling beror på vad du vill behandla och hur aktivt din hud arbetar. Processen av hudförnyelse på området där nålarna arbetat kan pågå under flera veckor och månader men resultat kan synas redan efter en vecka. Självklart går att komma på enstaka behandlingar för en boost och uppfräschat utseende men för bästa resultat rekommenderar vi en kur på 3-6 behandlingar. Många får ett synligt resultat redan efter sin första microneedling medan andra ser varaktiga resultat efter 3-6 behandlingar.