EB Gruppen AB är ett familjeägt moderbolag till   EB Logistik AB, Road Cargo Sweden AB, EB Lagerhus samt EB Real Estate AB.

Verksamheten är inriktad mot åkeri & logistikverksamhet samt fastighetsförvaltning.

Den första bolagsbildningen skedde redan 1952 varför vi kan stoltsera med drygt 60-åriga anor.

Vi söker VD/Koncernchef

Om tjänsten

Som VD/Koncernchef ansvarar du för moderbolaget EB Road Cargo AB samt dotterbolagen EB logistik AB och Road Cargo Sweden AB. Du leder verksamheten och har fullt affärs-, ekonomi-, budget-, resultat- och personalansvar. Du arbetar aktivt med företagets utveckling på den svenska och delvis nordiska marknaden.

Du rapporterar till styrelsen och ansvarar för målformulering, strategi och genomförande av beslut. Du ansvarar för att verksamheten utvecklas och bedrivs på ett effektivt och lönsamt sätt genom ett nära samarbete med dina direktrapporterande chefer i organisationen.

Du är beredd att tillsammans med försäljningschef och platschefer delta i kundmöten och utvecklingsarbete i syfte att öka marknadsandelar och lönsamhet.

 

Kvalifikationer

Du som söker har relevant högskoleutbildning och kvalificerad erfarenhet av arbete i ledande befattning samt affärs-, budget och personalansvar. Du är trygg i rollen som chef och ledare, handlingskraftig och motiverande i ditt ledarskap. Du brinner för att utveckla såväl verksamheten som dina medarbetare och har lätt att driva arbetet framåt.

Som person är du analytisk, beslutsam och resultatinriktad. Du besitter ett starkt affärssinne och drivs av att sätta upp mål och skapar förutsättningar för måluppfyllelse samt skapa nya affärsmöjligheter och utveckla de befintliga. Du är en engagerad person som har lätt att samarbeta med vår personal, våra kunder och leverantörer samtidigt finns det en hög integritet i ditt agerande.

Bolaget befinner sig i en tillväxtfas efter en period av anpassning av bolagen till marknadens förutsättningar. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda och integrera verksamheter. Du behöver ha en hög strategisk förmåga och kunna driva övergripande processer. Ditt ledarskap ska kännetecknas av förmågan att leda genom andra.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt van användare av MS Office samt något större affärssystem.

B-Körkort är ett krav.

Placeringsort är i första hand Oskarshamn men Stockholm kan vara ett alternativ.

 

Om arbetsgivaren

EB Road Cargo AB är moderbolag till EB Logistik AB med säte i Oskarshamn samt Road Cargo Sweden AB med säte i Stockholm och ägs av EB Gruppen AB med 75 % samt ett dotterbolag till Swedish Match-koncernen till 25 % Bolagen finns med kontor och terminaler på 12 orter i landet från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Läs mer på http://roadcargo.se/

 

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar EB Road Cargo AB med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökning via e-post av säkerhetsskäl.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Petersson på telefon 070-377 45 74 eller e-post linda@telinrekrytering.se

Välkommen med din ansökan!