Jeg har noen oppskrifter som jeg stadig kommer tilbake til.

De mest populære vil jeg dele med dere her. Prisen for tilmålt mengde malt, humle, gjær og oppskrift til 20 liter ferdig øl vil i de fleste tilfellene ligge på fra kr 250,- til kr 350,- (godt humlet IPA) -  

Når du bestiller angir du hvor mye ferdig øl du vil ha (eller hvor mange kg malt du har plass til!) 

Husk, når oppskriften er til 20 liter ferdig øl, må du ende opp med ca 25 liter vørter etter kokingen, eller ca 23 liter overført til gjæringskaret!  

IPA

Gustavs Basisoppskrift IPA

Dette er den aller mest populære "bryggepakka" jeg har. Oppskriften er å finne i bryggeboka til Gustav Foseid, og på bokas nettside.

Det du trenger er 5,4 kg malt, 150 g humle og en pakke tørrgjær.  Det får du hos meg til kr 300,- 

Og hvis du ikke allered har boka: Den har jeg til salgs for kr 150,-  

Lager

Oktoberfest

Alle har nok fått med seg at Oktoberfestølet først og fremst brygges for å drikkes i festlig lag. Tradisjonelt brygges det nå ved påsketider og skal være ferdig når grøden er i hus på høsten. Det skal helst brukes lagergjær og kjellertemperatur. Oppskriften har jeg hentet fra Jamil Zainashefs glimrende bok "Classics Styles"

Jeg har imidlertid flere kunder som ikke klarer å vente så lenge som 6 måneder på en fest. Med inspirasjon fra Espelid Hovig kan det jukses litt med tida: Lagergjæra byttes med en nøytral alegjær og du får et festøl, som kan drikkes om 3 uker!

Jamil kaller oppskriften sin "Munich Madness".  Ingrediensene, 2,26 kg pilsnermalt, 1,81 kg Münchenermalt, 1,3 kg Wienermalt, 450 g CaraMünich 3, 60 g Hallertauhumle og 2 pk Saflager w-34/70 får du til kr 300,- Hvis du legger på enda 100 kr får du den med 2 pk autentisk oktoberfestgjær, WLP 820.

Hvis du nøyer deg med 1 pk alegjær (Safale us-05) blir prisen kr 250,-

Boka, som inneholder "80 Winning Recipes Anyone can Brew" har jeg til kr 250,-