31.10 | ÅRETS JAKT PÅ STOLPER ER OVER

Endelig. Etter mye motgang og lang ventetid er vi Freske Vinger klare for å avduke årets stolper. 21.august kan folket igjen jakte på røde stolper fra Rafjellet i nord til Liermoen i sør. 

- Posten vil bringe en infofolder med årets kartområder rundt til alle postkassene i Kongsvinger. Forhåpentligvis vil de fleste motta dette ca. 21.august. 

- Samtidig vil alle postene bli synlige i Stolpjakt-appen (legg merke til skrivemåten og se etter den rosalilla logoen). Alle med Andriod-telefoner må laste ned Appen fra Google Play (også de som lastet ned Appen i fjor).

- Alle med Iphone må logge seg inn via app.stolpjakten.se istedet for App i år. Neste år håper vi på en fungerende App også for Iphone.

- Stolpene kan også registreres via innlogging på  kongsvinger.stolpjakten.se. Her finner dere også masse annen info om Freske Vinger og årets stolpejakt.

Tur-o For store og små...

Siden 1972 er det blitt arrangert tur-orientering i skogene rundt Kongsvinger. I fjor lanserte vi Freske 'Vinger og inviterte i tillegg til stolpejakt. Flere tusen har som deltagere i disse aktivitetene fått kjennskap til våre flotte skoger,- kanskje oppdaget «perler» som ikke er så opplagte uten litt støtte med kart og kompass.

Kart og poster

I år forsterker vi satsningen på Freske 'Vinger og jakten på røde stolper. I alt vil vi plassere ut ca. 125 stolper på følgende kartområder: Kongsvinger festning, Bjørnmyradammen, Holtberget, Liermoen, Roverudsberget og Rafjellet. I tillegg vil vi plassere ut et fåtall stolper på enkelte "kjentmannssteder". Dette burde borge for mange nye, fine turer i de store skogene rundt Kongsvinger. 

Infofolder og App

Alle postadresser i Kongsvinger vil motta en infofolder om arrangementet med kart, informasjon, m.m. I tillegg er det mulig og anbefalt å laste ned Stolpjaktens App fra App Store eller Play.

Turorientering

Tidligere, ivrige og lojale turorientere vil kunne kunne få godkjent sin deltagelse i Freske 'Vinger som nok et år med Tur-orientering m/ tilhørende merker og plaketter.

Bronsemerke: 50- stolper         Sølvmerke: 75- stolper            Gullmerke: 115- stolper

Gullmerke 5 ganger gir bronseplakett, 10 ganger gir sølvplakett og 15 ganger gir gullplakett. Videre er det plakett for hvert 5. år. 

Kostnad:

Delagelse i Freske 'Vinger er kostnadsfritt !. NB: Deltagere som ønsker å motta Turorienteringsmerker og -plaketter må dekke kostnader knyttet til dette selv.

 

 

Vi vil også i år minne om:

Forbud mot ild i skog og mark fra 15.april til 15.september.

Far varsomt fram i naturen – husk du er gjest der !

 • BKOK arrangerer Morokulien 2-dagers

  BKOK arrangerer Morokulien 2-dagers

  Mens Ediskogs svenske venner og vanlige medarrangører i Morokulien 2-dagers er opptatt med et mindre arrangement i Arvika, stepper BKOK inn og opp. Løpene er distriktets største, og det er håp om rekorddeltagele i år. Kun noen få dager senere starter O-ringen / 5-dagers i Arvika. Vi får håpe at noen av stiller til start på Morokulien også.

  Dato: Onsdag 19. og torsdag 20.juli.

  PS. Det er behov for flere funksjonærer/frivillige. Ta gjerne kontakt med Atle Vestlund hvis du har tid og lyst.

   

   

  19.05.2017 23.24
 • ca. 1MILA

  ca. 1MILA

  Etter spake forsøk på forhandlinger valgte BKOK-KARUSELLEN å føye seg, selv om 17.mai i år havnet på en onsdag. Istedet innleder vi feiringene med  en sprintstafett ved Bjønnmyra. 4 etapper og to løpere på hvert lag. Lag gjerne allianser og avtaler i forkant, men det utelukker ikke at løpsleder benytter sin vetorett og stokker om på det meste helt inn i det siste. Alle er velkomne, og det er løyper tilpasset de fleste. Gylden mulighet til å ta med en venn eller treningskamerat inn i orienterings forunderlige verden.

  Fellesstart ca. kl. 18.15.   

  Merket fra Kongsvinger sentrum og E16 (Nederst i Bæreiavegen). Fra parkering langs veien ved Bjønnmyra er det merket til start&mål ved "Romantische Strasse" med gule og svarte bånd.

  Ps. Sprintstafett er offisiell NM-distanse, så her er det uante muligheter...

  19.05.2017 22.46
 • FRESKE VINGER

  FRESKE VINGER

      

  For første gang kan BKOK i år invitere til Freske 'Vinger - eller Stolpjakten som noen kaller det. i alt er 100 røde stolper er plassert ut og burde kunne by på både fine turer, frisk luft, nye kunnskaper og litt utfordringer.

  Les mer om arrangementet, og registrer deg her: http://kongsvinger.stolpjakten.se

  15.05.2017 21.49
 • Nattjakta 2016

  Nattjakta 2016

  Hardest av det harde. Rarest av de rare... Bli med på årets Nattjakt. Fredag 30. september begynner moroa med etappe #1 på Liermoen.

  Les mer om NATTJAKTA på arrangementssidene. 

  Innbydelse 

  NB: Etappe 6 utgår, og den avsluttende jaktstarten flyttes fram til BKOKs arrangement 3/11 - som flyttes fra Kongsvinger til Charlottenberg og Tallmoen. Helt sant.

  15.05.2017 21.47
 • Sesongavslutning 2016

  Sesongavslutning 2016

  Torsdag 10.november kl. 19- blir det sesongavslutnning og premieutdeling for BKOK-KARUSELLEN og årets klubbmesterskap i klubbhuset i Erik Werenskioldsveg. Ta med godt humør, historier og erfaringer fra årets som har gått. Det blir servert heder, ære, brus, kaffe og kringle.

  15.05.2017 21.45
 • Innkalling til årsmøte

  Innkalling til årsmøte

  Kubbens øverste og viktigste organ - Årsmøtet - avholdes torsdag 16. februar, kl. 18.30. Møtested er i ØstCom ASs lokaler på SIVA - nærmere bestemt Norvald Standsveg 146.

  Årsmelding med saksliste, regnskap 2016, forslag til budsjett 2017 og forslag til organisasjonsplan følger under:

  Årsmelding med saksliste

  Regnskap 2016 og budsjett 2017

  Organisasjonsplan

  15.05.2017 21.34
 • SESONGAVSLUTNING

  SESONGAVSLUTNING

  Torsdad 10.november inviterer BKOK alle tur-o-interesserte til sesongavslutning m/ bl.a. premieutdeling. Mellom kl. 18-19 åpner vi dørene til klubbhuset innerst/nederst i Erik Werenskioldsveg, til en forhåpentligvis hyggelig oppsumering av årets Tur-O-sesong. Det blir kaffe og kringle, og en gylden mulighet til å utveksle erfaringer og tur-opplevelser fra 2016.

  28.10.2016 10.07
 • Torbjørn Mengkrog 1934-2016 | Minneord

  Torbjørn Mengkrog 1934-2016 | Minneord

  Æresmedlem i BKOK Torbjørn Mengkrog (82) døde 25. september 2016. 

  Med Torbjørns bortgang har Brandval/Kongsvinger OK og norsk orientering mistet en trofast tjener og god kamerat gjennom mange år. Han ble utnevnt til æresmedlem i BKOK i 2006. 

  Les mer…
  06.10.2016 01.21
 • FRESKE 'VINGER HAR ÅPNET !

  FRESKE 'VINGER HAR ÅPNET !

  For første gang kan BKOK i år invitere til Freske 'Vinger - eller Stolpjakten som noen kaller det. i alt er 100 røde stolper er plassert ut og burde kunne by på både fine turer, frisk luft, nye kunnskaper og litt utfordringer.

  Les mer om arrangementet, og registrer deg her: http://kongsvinger.stolpjakten.se

  30.05.2016 12.45
 • Tur-O sessongen starter 10.mai

  Tur-O sessongen starter 10.mai

  Tur-o-postener er på vei ut i skogen, og Tur-o-konvoluttene er snart pakket og klare. I år kan du kjøpe konvoluttene på følgende steder:

  Kongsvinger - Nye Sporten | Roverud - Sportshjørnet | Brandval - Joker`n

  Eller du kan bestille moroa på www.turorientering.no/kongsvinger

  25.04.2016 21.38

Flere nyheter

ARRANGEMENTETS SAMARBEIDSPARTNERE