Välkommen!

Återvunna Äventyr UF är ett UF företag som skriver spännande och roliga böcker om miljön. Vi är sex stycken killar från Hitachi Gymnasiet som vill utbilda de yngre generationerna om hur vi kan bevara miljön och skapa ett mer hållbart samhälle så att de kan se på framtiden med hopp.

För Föräldrar

Återvunna Äventyr: Mysteriet med Miljömonstret är en utbildande och underhållande barnbok riktad till lågstadiebarn som en bok de kan läsa själva. Boken har gjorts i samarbete med Blåsboskolan i Västerås. Detta roliga inslag gör att det inte blir tråkigt när man läser för sina barn eftersom man har en underhållande berättelse med roliga bilder och det i sin tur kan leda till att ni som föräldrar skapar nya och roliga minnen tillsammans med era barn.

För Lärare

Återvunna Äventyr: Mysteriet med Miljömonstret är en pedagogisk barnbok med syftet att undervisa barn och skapa intresset för miljön. Istället för att ge tråkiga och långdragna uppgifter om klimatproblem så kan man be barnen att läsa vår barnbok. På så sätt lär sig barnen om klimatproblem samtidigt som de läser något roligt vilket är bra eftersom man kommer ihåg mer om något man finner roligt.

Tillagd i varukorgen