Färgburkar

Historik

Ulemo Rammakeri har en lång tradition i Göteborg och grundades i början av 1900-talet av Herbert Ulemo som snabbt blev känd för sina välgjorda arbeten.

Bland kunderna märktes många av stadens konstföreningar, men framför allt också konstnärerna själva som snabbt började uppskatta det lilla rammakeriet.

1939 lämnade man sin tidigare lokal och flyttade till nuvarande adressen på Lagerbringsgatan där man nu gjort ramar i över 70 år.

Sonen Jan Ulemo fortsatte på sin fars bana och drev rammakeriet fram till pensionen 2012 då Anna Rosengren tog över och nu förvaltar deras hantverkskunnande.

 

Anna

Anna Rosengren

Efter att ha gått ett drygt år som lärling hos Jan Ulemo för att lära mig rammakeriets ädla konst driver jag nu företaget vidare sedan 2012

Jag har flera utbildningar inom konst och konsthantverk bakom sig, bland annat från Mullsjö Folkhögskola, Stockholms Konstskola och ABF:s Keramikskola i Göteborg. Förutom rammakeriets tjänster arbetar jag med akvarell, skulptur och keramik, och har en egen verkstad i Hällingsjö