Välkommen till min sida!

Yoga Yoga, Huksittande

Eftersom den röda tråden i mitt liv är att arbeta med och hjälpa andra människor, så föll det sig helt naturligt att börja arbeta med just det jag gör...friskvård.

Jag valde att rikta in mig på massageterapi, öronakupunktur, LED-ljusbehandling, hypnoterapi, Sensing Yoga, Yinyoga och Restorative Yoga, mindfulness, stavgång...kropp och själ...allting hänger ihopa! Detta har jag ägnat mig åt sedan år 2000 och älskar verkligen det jag gör!

Bredden på mina utbildningar ger mig möjlighet att hjälpa dig med olika alternativ helt koncentrerat på ditt behov…med just det som passar din kropp och själ.

 

Mina utbildningar:

Dipl. Massageterapeut, Cert. Massör, Dipl. Koppningsmassör: KMH (KomplementärMedicinska Högskolan), Malmö

Öronakupunktör: Kajsa Landgren, Helsingborg

Yinyoga och restorative yoga instruktör, Magdalena Mecweld, Stockholm

Sensing Yogainstruktör, Sensing Yoga Mia Elmlund, Kungsbacka

Cert. Hypnoterapeut:  SAHH hos Jack Johansen, och har certifikat både från NGH (National Guild of Hypnotists) och SAHH (Skandinavisk Akademi för Hypnotisörer och Hypnoterapeuter).

Dip. Friskvårdskonsulent

Dipl. Stavgångsinstruktör, Korpen

Innehar F-skattsedel.

 

Skräddarsy din egen behandling!

• Svensk Klassisk Massage

En massageform, som ger avspänning i trötta muskler och samtidigt ökar elasticiteten och cirkulationen. Den består av särskilda behandlingsformer av muskulaturen, tvärbearbetning och töjning, vilka utformats i nära samarbete med läkare, fysiologer och sjukgymnaster. 

• Avslappningsmassage

En mjuk form av massage, där jag arbetar med lätt och varsamt handlag i en lugn och skön rytm. Ett utmärkt sätt att få djup avslappning.

• Idrottsmassage

Den här har sin grund i Svensk klassisk massage, men går mer på djupet.

• Koppningsmassage

En kombination av Svensk klassisk massage och Koppningsterapi där koppor av gummi används. En form av immunstärkande bindvävsmassage, vilket rensar ut slaggprodukter p.g.a. beröringen och uppmjukningen av fascian. Sätter igång lymfdränage och ökar blodcirkulationen. Triggerpunkter behandlas på ett smärtfritt sätt. Har också visat sig positivt när det gäller cellulit- och antirynkbehandling.

• Triggerpunktsbehandling

Spänningar i fascian (bindväven) påverkar kroppen negativt. Musklerna blir förkortade, spända, svagare, koordinationen försämras och ger sämre sträckreflexer. S.k. falsk ischias, ryggskott, nackspärr, huvudvärk av olika slag m.m. kan många gånger försvinna genom triggerpunktsbehandling.

  • Ledljusbehandling

Vid LED ljusbehandling tillförs energi till cellerna, cirkulation och syresättning ökar vilket resulterar i att kroppens läkprocess accelereras. Behandlingen är smärtfri, naturlig och forskning har inte kunnat påvisa några bieffekter

Rött och infrarött ljus på specifika våglängder och frekvenser aktiverar kroppens egna läkningsförmåga och ökar cirkulationen.

Det kan verka mjukgörande vid ömhet och stelhet, minska svullnader och inflammationer samt underlätta för snabbare läkning och rehabilitering vid skador.

Blodcirkulation och lymfcirkulation ökar, vilket kan underlätta för kroppen att öka syresättningen och förbättra kroppens förmåga att ta hand om slaggprodukter.

• Muskeltöjning

(PNF: Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering) En speciellt utformad metod, vilken underlättar samspelet mellan muskler och nerver. Musklerna återfår sin fulla, normala längd, vilket leder till ökad cirkulation, rörlighet, minskad smärta samt motverkar träningsvärk och stela muskler.

 

  • Hot stone

En avslappnande massage med varma lavastenar, som löser upp blockeringar och skapar fysisk och andlig balans.

Du masseras/stryks med de uppvärmda lavastenar och aromaolja från fötterna ända upp till hjässan och de varma stenar läggs även på kroppen, i händerna och mindre stenar mellan tårna.

Massagen med de varma lavastenarna sägs smälta bort spänningar, vilket är helt ljuvligt för dig som behöver slappna av på djupet...mental avslappning med njutning för både kropp och själ. Speciellt bra för dig som är stressad, utbränd och gillar värme.

 

• Hypnoterapi

Hypnos är inget märkvärdigt i sig...du går in i hypnos varje dag..precis innan du somnar o när du vaknar. Du kan även vara i hypnos om du t.ex. kör bil o rätt vad det är upptäcker att du inte märkt hur långt du kört. Många förstår inte att de varit i hypnos...i det undermedvetna. Det är mycket bättre att vara i det undermedvetna när du kör, för ditt undermedvetna sinne är blixtsnabbt, c:a 6 sek snabbare reaktionsförmåga än det medvetna sinnet!

Hypnos är enormt avslappnande och en skön upplevelse. 10 minuters djup hypnos kan ersätta 1 timmes sömn.

I det undermedvetna sinnet kan man programmera om..plocka bort det vi inte vill ha o lägga till det vi vill ha, som ett slags inre bibliotek. Hypnoterapi är ett suveränt sätt att förändra känslor och beteenden, som vi inte är nöjda med, ex vis stress, oro, ångest, depression, ilska, frustration, missbruk, men även förstärkning av positiva bitar som glädje, energi, prestationsförbättring inom arbete, idrott mm....

Många idrottsmän t.ex gör ofta mental träning, vilket fungerar på samma vis som hypnos...och det kan få idrottare att prestera underverk och slå rekord, som varken de eller andra tror är möjligt! Samma sak gäller för oss ”vanliga, dödliga”. Allt sitter i huvudet!

 

 

  • Mindful tapping, EFT (knackning)

EFT (Emotional freedom technique) är en form av psykologisk akupressur, baserat på samma energi som meridianerna, vilka använts i traditionell akupunktur för att behandla fysiska och emotionella krämpor i över fem tusen år, men utan nålar. Istället används enkel knackning med fingertopparna för att överföra kinetisk energi på särskilda meridianer på huvudet, bröstet och händerna samtidigt som du fokuserar på ditt specifika problem - oavsett om det är en traumatisk händelse, ett beroende, smärta, etc. - och uttrycker positiva affirmationer.

 Det är ett snabbt sätt att hjälpa dig själv, transformera minnen så att de inte påverkar dig negativt, befria dig från tanke-, handlings- och känslomönster som begränsar dig.

Mindful tapping fungerar som din ”delete” knapp och är ett sätt att må bättre och nå längre.
Känner du dej stressad, orolig, sover dåligt, vill prestera bättre (inom idrott, skola, arbete...)...Vill du ha en förändring?...fysisk eller psykisk, då kan det här vara något för dej!

  • https://youtu.be/Tj_qSyfP2lQ

 

- See more at: http://centerforenergipsykologi.se/energipsykologi/mindful-tapping/#sthash.5dNPk8lw.dpuf

 

 

 • Öronakupunktur

Ger liknande effekter som traditionell kinesisk akupunktur. Mycket effektivt vid oro, ångest, stress, sömnproblem, missbruk, rökavvänjning, smärta...m.m. Inga kända negativa biverkningar, däremot mängder med positiva bieffekter!

Hela människokroppen avspeglar sig i örat, på samma sätt som den gör på fötterna. När besvär och sjukdomar finns i kroppen uppstår det ömma punkter i örat. Genom att sätta en akupunkturnål i den ömma punkten försöker man att påverka motsvarande område i kroppen. Med öronakupunktur behandlas smärttillstånd, akuta och kroniska tillstånd. Det lämpar sig även för avvänjning av olika slag på grund av den nära kopplingen till centrala nervsystemet.

NADA

En behandling vid:

  • Stress
  • Beroende- och abstinenstillstånd
  • Sömnstörningar
  • Ångest– och orostillstånd
  • Depressiva tillstånd

Akupunktur är en flera tusen år gammal behandlingsmetod som utvecklats i Kina. Öronakupunktur (NADA) innebär att fem bestämda punkter i örat stimuleras för att ge effekter i andra delar av kroppen. Varje punkt står i relation till ett visst organ, kroppsdel eller funktion och kan förebygga eller behandla sjukdomar och ge smärtlindring. När man sticker en nål i en akupunkturpunkt vidarebefordras signalen till hjärnan. Endorfiner frisätts och en rad andra signalsubstanser påverkas gynnsamt. Man brukar uppleva ett lugn, bättre sömn, mindre oro och smärta.

På 70-talet upptäckte man att akupunktur i ytterörat lindrade abstinensen vid beroendetillstånd. Sedan tekniken utvecklats på en klinik i New York har den blivit ett vanligt komplement till den övriga behandlingen vid avvänjning. NADA används i mer än trettio länder och sedan mitten av 90-talet är NADA-behandling vanligt förekommande i svensk sjukvård, socialtjänst och kriminalvård.

Hur går behandlingen till?

Man kan behandlas i grupp eller individuellt. I början behandlar vi dig ofta för att senare öka tiden mellan behandlingstillfällena. Du sitter med nålarna i 40 minuter och slappnar av. Nålarna är mycket tunna och sticket görs snabbt, så att det blir mycket liten smärta. Du kan bli trött och dåsig, det övergår senare till en behaglig och avspänd känsla. Ibland även en värmekänsla i öronen.

Massage Svensk klassisk massage, avslappnings-, idrottsmassage
Tillagd i varukorgen